Tuuli Petäjä-Sirén haluaa purjelautailusta suomalaisten mökkilajin

Petäjä-Sirén on tehnyt lajiaan tunnetuksi olympiamitalinsa ja Vuoden urheilija -voittonsa myötä.

Viime kesänä olympiahopeaa purjelautailun RS:X-luokassa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén on huomannut, että hänen menestyksensä on saanut suomalaiset kiinnostumaan purjelautailusta.

– Varmasti on monia, joille laji on aikaisemmin ollut tuntematon. Toisaalta olen myös kuullut tosi paljon juttuja, että ihmiset ovat innostuneet kokeilemaan purjelautailua mökkirannassaan ja löytäneet yhtäkkiä itsensä vastarannalta. Vaimo on sitten hakenut soutuveneellä, Petäjä-Sirén nauraa.

Hän toivookin, että useammat löytäisivät lajin harrastusmielessä.

Jonkin verran taloudellista panostusta purjeluatailun aloittaminen kyllä vaatii. Petäjä-Sirénin mukaan uusina hankittujen perusvälinepakettien hinnat lähtevät noin 1500 eurosta. Lautoja saa myös käytettyinä.

– Toivottavasti ensi kesäksi saadaan myös Helsinkiin alkeiskursseja. Aikaisemmin niitä on ollut lähinnä tuolla Kalajoella ja Yyterissä päin. Parin päivän alkeiskurssin jälkeen voi jo hyvin treenata kesämökin rannassa, hän toivoo.

Petäjä-Sirén aikoo olla myös mukana herättämässä henkiin erään vanhan, purjelautailuun liittyvän perinteen.

– Tänä kesänä, elokuun viimeisenä viikonloppuna, järjestetään pitkästä aikaa Lauttasaaren ympärisurffaus. Se järjestettiin viimeistä kertaa joskus 1990-luvun puolivälissä ja siinä oli aikanaan vuosittain yli tuhat osallistujaa, hän kertoo ja lupaa olla itsekin mukana kilpailussa.

Petäjä-Sirén itse aikoo aloittaa Suomen vesissä harjoittelun vapun aikoihin. Nyt hän keskittyy opintojensa loppuun saamiseen ja oheistreenaamiseen kuntosalilla.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja