Kirittäjä kehuu yhteistyötä Tuukka Raskin kanssa – valmentajalta kauniita sanoja

5:11
Tuukka Rask kertoi C Moren Urheilusuorassa mielipiteensä NHL:n jatkosuunnitelmista.

Perjantaina Boston Bruinsin kanssa jatkosopimuksen allekirjoittanut Jaroslav Halak vahvistaa Tuukka Raskin puheet maalivahtien hyvästä yhteistyöstä ja toveruudesta. Kaksikko kilpailee peliajasta, mutta kannustaa samalla toisiaan.

– On aivan erityistä pelata Bruinsin kaltaisessa perinteisessä seurassa, joka kuuluu liigan alkuperäiseen kuusikkoon. Meillä on kivaa yhdessä. Minulla on loistavat välit Raskin ja myös muiden kanssa, Halak kiitteli NHL:n nettisivuilla yhden vuoden ja 2,25 miljoonan dollarin eli kahden miljoonan euron jatkosopimusta.

– Olemme tosiaan kuin perhe. Se vaikutti isosti haluuni jatkaa tässä seurassa.

Halak, 34, on saanut Raskin varjossa yhä enemmän vastuuta, mikä on parantanut molempien tilastolukemia. Nyt keskeytetyllä kaudella Bruins on päästänyt kaikista NHL-joukkueista vähiten maaleja eli keskimäärin 2,39 per ottelu.

Halak on pelannut kauden 31 otteluaan 2,39 päästetyn maalin keskiarvolla ja torjuntaprosentilla 91,9. Raskin tilastoissa on 41 ottelua, liigan paras maalikeskiarvo 2,12 ja liigan toiseksi paras torjuntaprosentti 92,9.

Kahden ässän vaihtoehdot

Bruinsin GM Don Sweeney kehui kaksikkoa slovakkivahdin sopimuksen julkistamisen yhteydessä.

– Raskin ja Halakin ansiosta maalivahtitilanteemme on yhä parempi. Raskia on koeteltu jo vuosia, mutta viime kausien aikana olemme käyttäneet myös kakkosvahtia aiempaa enemmän. Nyt myös Halak on todistanut, että häneen voi luottaa, Sweeney kiitteli.

Halakin ansiosta, Rask on saanut enemmän lepoa ja sitä kautta myös tasaisuutta peleihinsä.

– Jaro tekee hyvää työtä valmentajien ja Tuukan kanssa, joten meillä on kiva balanssi maalilla. Voimme turvata heistä kumpaan tahansa milloin tahansa. He kyllä hoitavat homman, Sweeney jatkoi.

Bruins oli NHL-liigan keskeytyshetkellä 12. maaliskuuta liigan kärkipaikalla. Viime vuonna se eteni Stanley cupin finaaleihin, mutta hävisi mestaruuskamppailun St. Louis Bluesille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja