Tutulle luritukselle stoppi – jäätelöautot lopettavat elokuussa

Jäätelönystävät saavat nauttia jäätelöautojen palveluista elokuun puoliväliin asti.

Monelle suomalaiselle on varmasti tuttu jäätelöautojen tarttuva tunnusmelodia. Pian tätä luristusta ei kuitenkaan enää kuulla naapurustoissa, sillä jäätelöautot lopettavat toimintansa elokuun puolivälissä. Viimeiset jäätelöautojen reitit ajetaan 18.8.2013.

Suomen Nestlé kävi loppuvuonna jäätelöautojen toiminnasta vastaavien franchising-yrittäjien kanssa neuvotteluja toiminnan jatkosta. Neuvottelujen tuloksena toimintaa päätettiin jatkaa elokuun puoliväliin saakka Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, osassa Kainuuta ja osassa Etelä-Savoa. Muualla Suomessa jäätelöautojen toiminta on loppunut.

Nestlen mukaan liiketoiminnan jatkaminen valtakunnallisesti toistaiseksi ei osoittautunut taloudellisesti kestäväksi ratkaisuksi. Neuvottelut käytiin, sillä Kotijäätelö ei ole saavuttanut taloudellisia tavoitteitaan Suomessa. Jäätelön kokonaiskysyntä on laskenut merkittävästi Suomessa vuosina 2011–2012, ja kokonaiskysyntä on jatkanut laskuaan myös kuluvana vuonna.

Kesäkuussa Kotijäätelö on toiminut Suomessa 20 vuotta. Nestlen mukaan elokuussa jäätelöautoissa on luvassa loppuunmyynti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja