Mainos

Tutkintalautakunta selvittää Paltamon kopteriturmaa

Turmakoneessa ei ollut mustaa laatikkoa. Onnettomuuden syytä selvitetään haastattelemalla kyydissä olleita ja silminnäkijöitä sekä teknisen tutkinnan avulla.

Onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan Paltamoon Metelinniemen golfkentälle eilen pudonnutta helikopteria.

Tutkintalautakunnan puheenjohtajan Ari Huhtalan mukaan tarkoituksena on kääntää ylösalaisin vesiesteessä makaava helikopteri oikein päin ja siirtää se huomenna Kajaanin lentokentälle sisätiloihin tutkittavaksi.

Huhtala kertoo, että pudonnut helikopteri on nelipaikkainen suihkumoottorilla varustettu Jet Ranger 206B. Hänen mukaansa sitä käytetään varsin yleisesti, muun muassa rajavartiolaitos lentää kyseisillä helikoptereilla.

Huhtalan mukaan pudonneessa helikopterissa ei ole mustaa laatikkoa. Tallentava musta laatikko on kallis, joten se löytyy lähinnä säännölliseen reittiliikenteeseen tarkoitetuista isommista helikoptereista ja liikennelentokoneista.

Mustan laatikon puuttumisen vuoksi putoamissyy selvitetään muun muassa haastattelemalla silminnäkijöitä, kopterin lentäjää ja kyydissä olleita matkustajia. Myös tekninen tutkinta valottaa tapahtunutta.

Helikopterin putoamispaikka Metelinniemen golfkentällä on eristetty. Kainuun prikaatin varusmiehet ovat varmistamassa eristyksen pitämisen. Eristyksen vuoksi kaksi kentän väylää on suljettu, mutta pelaaminen muilla väylillä jatkuu normaalisti.

Iltapäivällä aurinkoisella golfkentällä on ollut noin sata pelaajaa, muun muassa suljettujen yritysgolf-kisojen osaanottajia.

Kuvaustehtävissä ollut nelipaikkainen helikopteri putosi Metelinniemen golfkentälle eilen puoli kahden aikaan iltapäivällä. Koneessa oli kolme henkilöä, joista yksi loukkaantui lievästi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.