Mainos

Tutkintalautakunta kaipaa lisää tsunamin uhrien kokemuksia

Aasian luonnonkatastrofin jälkitoimia tutkiva lautakunta kaipaa tsunamin uhreilta lisää tapahtumaselostuksia.

Aasian luonnonkatastrofin jälkeisiä toimia tutkiva lautakunta on tähän mennessä saanut onnettomuuden koskettamilta suomalaisilta yli 70 omakohtaista selostusta tapahtumista. Suurin osa on itse paikalla olleiden matkailijoiden kertomuksia, mutta joukossa on myös omaisensa menettäneiden läheisten kokemuksia.

Tutkijoita kiinnostavat erityisesti kokemukset ensimmäisten onnettomuuden jälkeisten päivien ajalta. Kertomuksia voi lähettää tutkintalautakunnalle vielä tällä viikolla. Kertomuksesta pitäisi käydä ilmi ainakin kirjoittajan yhteys katastrofiin ja oma toiminta onnettomuuden yhteydessä ensimmäisen viikon aikana.

Lautakuntaa kiinnostavat myös muistikuvat siitä, mistä kirjoittaja ensin kuuli asiasta ja miten itse välitti tietoa eteenpäin. Jos kirjoittaja loukkaantui, kokemukset terveydenhoitotoimenpiteistä sekä henkisestä tuesta ovat arvokkaita. Arviot evakuointilennoista, viranomaistoiminnasta ja tiedotusvälineistä ovat niin ikään tervetulleita. Myös katastrofin jälkeisten päivien päiväkirjamerkinnät ja muistiinpanot voi lähettää lautakunnalle.

Presidentti Martti Ahtisaaren johtama lautakunta toivoo saavansa korkeintaan viiden sivun mittaiset kirjalliset kertomukset joko postitse, sähköpostitse tai faksilla.

Tekstit voi lähettää osoitteeseen Aasian luonnonkatastrofin tutkintalautakunta, Onnettomuustutkintakeskus, Sörnäisten rantatie 33 c, 00580 Helsinki tai tutkijat@om.fi. Faksinumero on (09)16067811.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.