Mainos

Tutkintalautakunta: Hausjärven turmakone ei lentäjän hallussa

Hausjärven marraskuisessa lento-onnettomuudessa koneen ohjaaja on menettänyt koneensa hallinnan, olettaa onnettomuustutkintakeskuksen tutkintalautakunta. Maahan syöksyneestä Cessna 152 -pienkoneesta ei ole löydetty toistaiseksi teknistä vikaa.

Yölentoa harjoitellut 35-vuotias oppilas ja 41-vuotias lennonopettaja saivat surmansa Hausjärven Haminankylässä, kun pienkone syöksyi maahan. Molemmat lentäjät olivat helsinkiläisiä. Tutkintalautakunta ei kuitenkaan sulje pois mitään mahdollisia syitä koneen hallinnan menetykselle. Lopullinen tutkintaselostus valmistunee kevään 2001 kuluessa.

-Oleellista on tässä vaiheessa mm. se, että teknisessä tutkinnassa koneesta ei ole löytynyt vikoja, totesi tutkintalautakunnan puheenjohtaja Jouko Koskimies. On käynyt ilmi, että onnettomuuskone risteili matkareitillään ainakin Riihimäki-Lahti-maantien paikkeilla.
-Vielä ei voida sanoa, johtuiko tämä paikantamisvaikeuksista, vai oliko se osa lennolla annettua koulutusta.

Kohtalokas matkalento tehtiin 17. marraskuuta ns. yö-VFR-kelpuutuksen saamiseksi yöllä näkösääolosuhteissa. Sääennusteessa ilmoitettu pilvikorkeus lentoreitillä ja määräasemalla oli kuitenkin huonompi kuin yö-VFR-lentojen minimisäävaatimukset.

Onnettomuuskone hajosi vasta puihin osuessaan ja sen moottori oli käynyt maahan asti. Turmassa Cessna iskeytyi maahan suurella nopeudella noin 30 asteen kulmassa ja yli 90 astetta oikealle kallistuneena klo 19.41.

Tampere-Pirkkalan kentälle suuntautuneen lennon valmistelu ja liikkeellelähtö Malmilta tapahtuivat normaalisti. Radioliikenteestäkään ei ole pääteltävissä mitään lähestyvästä onnettomuudesta. Kone paloi pahoin, eikä siitä jäänyt jäljelle mitään asiakirjoja.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.