Mainos

Tutkimuslaitos: Vihreiden kannatuksen sukellus Fukushiman varjossa yllättävää

Kannatusmittauksia tekevän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja on ymmällään vihreiden kannatuksen laskemisesta. Vihreiden kannatus on laskenut maalis-huhtikuun aikana liki prosenttiyksikön helmikuun lukemista.

- Täytyy sanoa, että tulos yllätti. Jotenkin olisin kuvitellut, että puolueen kannatus olisi noussut Fukushiman kaltaisen suuronnettomuuden jälkeen, sanoo toimitusjohtaja Rami Veranen Reserch Insight Finlandista.

MTV3:n Research Insight Finlandilla teettämän tutkimuksen mukaan vihreiden kannatus on tippunut helmikuun 9,2 prosentista 8,4 prosenttiin. Verasen mielestä ydinvoimavastaisen puolueen niiaamista ydinonnettomuuden jälkeen on hankala selittää.

- Olisiko kyse siitä, että vihreiden kanssa on poliittisesti korrektia olla samaa mieltä, mutta vaalipäivän lähestyessä äänestäjät valuvat kuitenkin vanhojen suurpuolueiden piiriin, Veranen pohtii.

Vaalikampanjointi näkyy kannatuksessa

MTV3:n puoluekannatusmittauksessa myös perussuomalaisten pitkään jatkunut nousu näyttäisi taittuneen. Puolueen kannatukseksi mitattiin maalis-huhtikuussa 16,2 prosenttia, kun se vielä helmikuussa oli 17 prosenttia.

- Tulos voi selittyä sillä, että kolmen perinteisen puolueen vaalikoneisto on jonkin verran jykevämpi kuin perussuomalaisilla. Voi olla, että kentällä tehty vaalityö alkaa näkyä myös kannatusluvuissa, Veranen arvioi.

Verasen mukaan vaalien tuloksen ratkaisee suurelta osin se, kuinka vilkkaasti ihmiset intoutuvat äänestämään.

- Tässä on ollut havaittavissa protestiliikettä ja se varmasti aktivoi aika monet. On kuitenkin kysymysmerkki, saadaanko ennätysvilkkaat vaalit ja kuinka eri puolueiden kannattajat vaaliuurnille vaivautuvat.

Veranen ei usko, että mikään puolue kompastuu viimeisissä vaalikeskusteluissa niin, että se näkyisi suoraan puolueen kannatuksessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.