Tutkimus: Tämä yksinkertainen ele tekee työntekijöistä tyytyväisempiä ja terveempiä

1:32
Miten työstä voi tehdä miellyttävämpää?

Kiitosten kuuleminen on yhdistetty parempaan fyysiseen terveyteen.

Säännölliset kiitokset töissä voivat olla hyödyksi fyysiselle terveydelle, kertoo tuore tutkimus.

Journal of Positive Psychology -julkaisussa esiteltyyn, kyselyihin perustuneeseen tutkimukseen osallistui 12 viikon ajan 146 ensihoitajaa, joista suurin osa oli valkoihoisia naisia. Kiitollisuuden osoituksia saaneiden hoitajien tyytyväisyys työhönsä kasvoi, uutisoi MarketWatch.

Lisäksi kiitokset edesauttoivat parantamaan hoitajien unenlaatua ja pyrkimyksiä syödä terveellisemmin. Lisäksi kiitoksia saaneilla hoitajilla oli vähemmän päänsärkyä.

– Yleisesti ottaen puhutaan, kuinka hoitajan työ on epäkiitollista työtä, toteaa tutkimusta johtanut Alicia Starkey Portlandin osavaltionyliopiston psykologian osastolta ja jatkaa:

– He kokevat paljon ihmissuhdekonflikteja, sekä potilaiden että työtovereiden ja lääkärien kanssa.

Jo aiemman tutkimuksen mukaan sillä, että hoitajat saavat kiitosta tekemästään kovasta työstä, voidaan vähentää esimerkiksi hoitajien burnouteja.

– Kun saamme kiitoksia tai hyvin tehty työmme huomioidaan, saatamme tuntea olomme tyytyväisemmäksi tekemäämme työhön päivästä toiseen – ja se voi olla yhteydessä siihen, että nukumme paremmin öisin ja itesehoitokäyttäytymiseemme, Starkey toteaa.

Tämä puolestaan voisi johtaa harvempiin sairauslomapäiviin, väsymyksen vähenemiseen sekä harvempiin potilasturvallisuuteen liittyviin huolenaiheisiin. Starkey ehdottaakin, että työnantajat harkitsisivat virallisia väyliä kiitosten ilmaisuun ja kannustaisivat kiitosten antamiseen.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja