Mainos

Tutkimus: Suklaan syöminen voi pelastaa sydämesi

Suklaan rakastajat saavat pääsiäisen alla sydäntä lämmittäviä uutisia: uuden tutkimuksen mukaan suklaan syöminen näyttää nimittäin laskevan sydän- ja verisuonitautien riskejä.

Syntisenä pidetty suklaan syönti on nyt todistetusti vähemmän paheellista puuhaa. European Heart Journalissa julkaistu tutkimus on vahvistanut, että suklaan syöminen näyttää laskevan sydän- ja verisuonitautien riskejä. Suklaan tervehdyttävä vaikutus on kaakaon sisältämien flavanolien ansiota. Tutkimustulos selvisi osana syöpätutkimusohjelmaa.

Tutkimukseen osallistui lähes 20 000 hengen joukko 35–65 -vuotiaita saksalaisia henkilöitä, joita seurattiin vähintään kymmenen vuoden ajan. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että eniten suklaata syöneillä henkilöillä oli alhaisempi verenpaine, ja jopa 39 prosenttia alhaisempi sydän- ja verisuonitautien riski kuin niillä, jotka napostelivat suklaata vähiten. Eniten herkuttelevat henkilöt nauttivat suklaata keskimäärin 7,5 grammaa päivässä, kun taas hillitymmät suklaahirmut söivät sitä keskimäärin 1,7 grammaa per päivä.

Suklaisista hetkistä eniten nauttineet herkkusuut saivat seuranta-aikana myös vähemmän aivohalvauksia tai sydänkohtauksia kuin ne, jotka mutustelivat suklaata vähiten. Eniten suklaata syöneistä 219 henkilöä 10 000:sta sai aivohalvauksen tai sydänkohtauksen, kun vähiten suklaata syöneillä vastaava luku oli lähes sata tapausta enemmän.

Jos tutkimusnäyttöä suklaan positiivisista terveydellisistä vaikutuksista saadaan lisää, voi suklaansyönti tutkijoiden mukaan olla hyödyllinen lisä korkean verenpaineen torjunnassa. Tutkijat kuitenkin muistuttavat, että suklaa sisältää paljon kaloreita – eli kilojen karttumista suklaansyöjien tulee edelleen tarkkailla.

MTV3, Lähde: Ruokatieto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.