Tutkimus: Naiset ovat parempia johtajia kuin miehet

Naiset selviytyvät ylemmän tason johtamistehtävissä miehiä paremmin johtamistaidoissa, päätöksenteossa ja ihmisten johtamisessa, kertoo tuore australialaistutkimus.

Johtamista tutkiva Australian Institute of Management selvitti tutkimuksessaan kolmentuhannen mies- ja naisjohtajan osaamista 16 eri mittarilla. Johtamistaito, päätöksenteko ja ihmisten johtaminen sujui naisilta keskimäärin paremmin, kun taas ongelmanratkaisun suhteen tulokset olivat tasavertaiset, kertoo australialainen news.com.

Tutkimuksessa myös selvitettiin, miksi naiset eivät kuitenkaan ole liiemmin edustettuna yritysjohdossa. 67 prosenttia naisjohtajista sanoi, että ”työpaikan kulttuuri vain on sellainen”. Myös joustamattomat työjärjestelyt olivat syy, sanoi 59 prosenttia naisista. 40 prosenttia naisista ilmoitti, että epätasa-arvo palkka-asioissa oli syynä tähän.

Lähes puolet miesjohtajista – 45 prosenttia – oli sitä mieltä, että oli naisten oma valinta, etteivät he hakeudu ylempiin johtotehtäviin. Vain 32 prosenttia naisista oli samaa mieltä.

Kansainvälisenä naistenpäivänä julkaistun tutkimuksen mukaan joustavat työjärjestelyt ovat tärkein tekijä, joka saa naiset sitoutumaan työhönsä – tärkeämpi kuin työpaikan kulttuuri tai lastenhoidon tuki.

MTV3/Helmi

Lähde: news.com.au

Kuva: Colourbox

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja