Mainos

Tutkimus: Kohtuullinen juominen ei ehkä sittenkään terveellistä

Kohtuullista juomista tukevien tutkimusten tulokset saattavat johtua siitä, että vertailuryhmällä eli absolutisteilla on jo valmiiksi huonompi terveys. Amerikkalaistutkimus muistuttaa, että monet absolutistit ovat lopettaneet juomisen juuri terveyssyistä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kohtuullinen alkoholin nauttiminen ei ehkä autakaan suojaamaan sydänsairauksilta. Yhdysvaltalaisen tutkijaryhmän mukaan asiasta tehdyissä tutkimuksissa ei ole otettu huomioon sitä, että monet absolutistit ovat lopettaneet juomisen terveyssyistä. Tutkimukset käyttävät usein absolutisteja vertailuryhmänä, mutta eivät selvitä heidän juomattomuutensa syytä.

Victorian ja Kalifornian yliopistojen tutkijat huomasivat, että 54:ssä alkoholin terveysvaikutuksia analysoineessa tutkimuksessa ainoastaan 7:ssä oli eroteltu ne absolutistit, jotka ovat tehneet valinnan olla juomatta, ja ne, jotka ovat lopettaneet juomisen terveyssyistä.

Tutkijoiden mukaan kohtuullista juomista tukevien tutkimusten tulokset saattavatkin johtua siitä, että absolutistivertailuryhmällä on jo valmiiksi huonompi terveys.

Useissa aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että kohtuullinen alkoholin nauttiminen auttaa esimerkiksi sydänsairauksien ja jopa syöpien ehkäisyssä. Tuoreen tutkimuksen julkaisijat varoittavatkin, että asiaa pitäisi tutkia laajemmin, ennen kuin ihmisiä kehotetaan käyttämään alkoholia terveyssyistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.