Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tutkimukset säikäyttivät amerikkalaiset – kiistellyn makeutusaineen kulutus laski roimasti

Julkaistu 29.01.2013 13:45

Amerikkalaisten maissisiirapin kulutus laski ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997.

Tutkimuksissa tuomitun ja makeutusaineena käytetyn maissisiirapin kulutus on laskenut Yhdysvalloissa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1997. Maissisiirapin kulutus väheni vuodesta 2007 jopa 16 prosentilla.

Yhdysvaltain maatalousministeriön mukaan maissisiirapin kulutus lähti laskuun viime vuosina tulleiden uusien tutkimustietojen myötä. Useissa tutkimuksissa maissisiirappi tyrmättiin epäterveelliseksi. Etelä-Kalifornian sekä Oxfordin yliopistojen tutkijat paljastivat muun muassa taannoin yhteyden eri maiden diabetesesiintyvyyden sekä maissisiirapin kulutuksen välillä.

Yhdysvaltain maatalousministeriöstä kuitenkin muistutetaan, että samaan aikaan tavallisen sokerin kulutus on lisääntynyt lähes 9 prosentilla vuodesta 2007 vuoteen 2011.

Maissisiirapilla makeutetaan elintarvikkeita

Maissisiirappia käytetään Yhdysvalloissa laajalti sakkaroosin sijaan makeuttajana esimerkiksi virvoitusjuomissa, makeisissa, valmisruoissa sekä vauvansoseissa. Suomalaiset saavat maissisiirappinsa lähinnä tuontituotteista.

Tavallinen sokerikin pitää sisällään fruktoosia ja glukoosia, mutta maissisiirapissa fruktoosin määrä on huomattavasti korkeampi. Korkea fruktoosipitoisuus tekee maissisiirapista makeampaa ja helpommin käsiteltävää elintarviketeollisuudessa. Juuri fruktoosipitoisuuden vuoksi maissisiirappi on tutkijoiden mukaan tavallista sokeria haitallisempaa ihmisten terveydelle.

Lähde: Bloomberg

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Uutta tietoa ruokien lisäaineista: Tietty yhdistelmä voi lisätä sairastumisriskiäNyt se on varmaa! WHO määrittelee aspartaamin mahdollisesti syöpää aiheuttavaksi aineeksiWHO kehottaa välttämään keinotekoisia sokerin korvikkeita painonhallinnassaTutkimus: Dieettikokis huonompi vaihtoehto kuin sokerilimsa? Tutkijat kiistelevät makeutusaineiden haitoistaVältteletkö sokeria laihtuaksesi? Ikävä yllätys keinotekoisissa makeutusaineissa Karu totuus light-limuista: Laihduttajalle jopa haitallisempia kuin sokeri
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Sydänterveys

    Tutkijat löysivät keinoja särkyneestä sydämestä toipumiseen

  • 17:08
    Migreeni

    Ratkaisu migreenipiinaan saattaakin löytyä jo apteekin hyllyltä

  • 14:43
    Raha

    Saako vanhempi lainata lapsen tililtä rahaa perheen menoihin?

  • 12:02
    Renkaanvaihto

    Voiko jo vaihtaa talvirenkaat alle?

  • 09:43
    Ruoka

    Tiesitkö tätä karjalanpiirakoista?