Mainos

Turvaneuvosto vaati loppua Sudanin sodalle

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii päätöslauselmassaan Sudanin hallitusta ja kapinallisryhmä SPLA:ta sopimaan rauhasta. Tuleva kehitysapu on sidottu rauhansopimuksen allekirjoittamiseen.

YK:n turvallisuusneuvosto vaatii tuoreessa päätöslauselmassaan Sudanin sisällissodan osapuolia solmimaan rauhan pikaisesti. Neuvosto sitoo myös tulevan kehitysavun rauhansopimuksen allekirjoittamiseen.

Nairobissa Keniassa koolla ollut neuvosto hyväksyi tänään yksimielisesti Sudan-päätöslauselman, jossa vaaditaan Sudanin hallitusta ja suurinta kapinallisryhmää SPLA:ta solmimaan rauhansopimus vielä tämän vuoden puolella. Päätöslauselmassa mainitaan myös tilanne Darfurissa Länsi-Sudanissa ja todetaan, että rauhansopimuksen allekirjoittaminen auttaisi rauhan palauttamista sielläkin.

Vain hetkeä ennen kuin turvallisuusneuvosto hyväksyi lauselman, sisällissodan osapuolet lupasivat kirjallisesti solmia rauhansopimuksen 31. joulukuuta mennessä. Sopimus lopettaisi Afrikan pisimpään kestäneen sisällissodan. SPLA on sotinut hallitusta vastaan yli kaksikymmentä vuotta, ja neuvottelut rauhasta ovat kestäneet lähes keskeytyksittä kaksi vuotta Keniassa. Sodassa on saanut surmansa noin kaksi miljoonaa ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.