Mainos

Turussa taas joukkoryyppäjäiset, oikeus pohtii järjestäjien roolia

Turussa järjestetään viikonvaihteessa Facebookissa koolle kutsuttu Deekis-tapahtuma. Mukaan on ilmoittautunut yli 1300 osallistujaa.

Facebookissa tapahtumaa luonnehditaan alkoholipainotteisemmaksi kuin perinteiset picnicit. Deekis alkaa perjantaina kello 17 ja kestää aamuviiteen sunnuntaina.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Varsinais-Suomen poliisi vahvistaa saaneensa omia teitään tiedon tapahtumasta jo aiemmin tällä viikolla. Järjestäjien nimiä poliisi ei tiedä. Mihinkään erityistoimiin ei ole ryhdytty.

-Partioimme normaalisti kuten aina viikonloppuna tähän aikaan vuodesta, kertoo Kai Loukkaanhuhta Turun poliisilaitokselta.

Hän huomauttaa, ettei vielä tiedetä, millainen tapahtumasta muodostuu.

-Vasta jälkikäteen näemme, onko poliisilla syytä johonkin jatkotoimenpiteisiin.

Kuka vastaa, kun kutsu leviää Facebookissa?

Viime heinäkuussa Kupittaan puistossa järjestettiin Botellón, joka oli kutsuttu koolle Facebookissa. Poliisin mukaan hätäkeskukseen tuli Kuppittaan puistossa järjestettyyn piknikiin liittyen yli 20 hätäpuhelua, jotka koskivat muun muassa tappeluita, päihtyneitä alaikäisiä, tulipaloa sekä kahta raiskausta.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus pohtiikin syyskuussa, kenellä on vastuu järjestyksestä yleisötapahtumissa, jotka on kutsuttu koolle nimettömästi Facebookissa.

Syytteen kokoontumisrikkomuksesta saa kaksi turkulaismiestä.

-Päätös on merkityksellinen, sanoo poliisitarkastaja Ari Järvenpää sisäministeriön poliisiosastolta.

Yleisötapahtumien järjestäjien on lain mukaan tehtävä ilmoitus poliisille, valvottava järjestystä ja huolehdittava tapahtuma-alueen siisteydestä. Lisäksi tarvitaan vastuuvakuutus.

Järvenpää myöntää, että lainsäädännössä on Facebookin ja muiden sosiaalisten medioiden mentävä aukko. Hän sanoo pitävänsä sosiaalisessa mediassa anonyymisti koolle kutsuttuja tapahtumia enemmän ajattelemattomuutena kuin kansalaistottelemattomuutena.

-Pitäisi miettiä, että entä jos jotain oikeasti tapahtuu. Silloin järjestäjiä ja vastuuta kyllä kysellään.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.