KUVAT: Turun typpihappovuoto tukittu

Pelastuslaitos on saanut tukittua Turussa vuotaneen typpihappovaunun.

Pelastuslaitos arvioi, että vuodon jälkitoimet kestävät noin iltakahdeksaan asti, minkä jälkeen junaliikenne pääsee käynnistymään.

Typpihappo voi aiheuttaa silmävaurioita 

-Typpihappo on väritön neste, jonka happo on voimakkaasti syövyttävää.  
-Väkevän typpihapon roiskuminen silmään aiheuttaa vakavia silmävaurioita ja voi johtaa sokeuteen. Se myös syövyttää voimakkaasti ihoa ja aiheuttaa polttavaa tunnetta ja rakkuloiden muodostumista. Typpihappo muuttaa ihon keltaiseksi.  
-Happohöyryille ja typpidioksidille altistumisen ensioireita ovat lievä tai kohtalainen silmien ja hengitysteiden ärsytys.  
-Maahan valunut typpihappo ei juuri haihdu ilmaan. Se sekoittuu hyvin veteen, mutta sen ei ole todettu kertyvän ravintoketjuun.  
-Maahan jäänyt typpihappo neutraloidaan kalkilla tai soodalla.  
-Typpihappoa käytetään Suomessa lannoite- ja räjähdysaineteollisuudessa. Sille on käyttöä myös väriaineiden ja lääkkeiden valmistuksessa.  

Lähde: STT


Turun ratapihalla tapahtunut typpihappovaunun vuoto aiheutti alkuillasta paikallisen vaaratilanteen.

Lähialueilla ihmisiä kehotettiin sulkemaan ikkunat ja ottamaan ilmastoinnin pois päältä. Myös kevyen liikenteen pääsyä Turun Ratapihankadulle rajoitettiin.

– Ratapiha on edelleen suljettu, mutta rajoitteet eivät johdu vaarasta vaan viranomaistoiminnasta, päivystävä palomestari kertoo MTV Uutisille.

Paikalla on ollut noin 10 pelastuslaitoksen yksikköä. 

Lue myös:

    Uusimmat