Mainos

Turun telakan johtaja: Yhteistyötarjousta mietitään

STX:n Turun-telakan johtaja Jari Anttila suhtautuu maltillisesti yhteistyötarjoukseen jättiristeilijän rakentamisesta.

STX:n Ranskan-telakka sai suuren risteilijän rakennettavakseen Turun nenän edestä. Ranskalaiset tarjoavat nyt Turulle yhteistyötä laivan valmistamisessa.

– Täytyy arvioida, mikä on järkevää ja mikä ei. Risteilijää ei ole helppo tehdä yhteistyöllä niin, että sillä olisi todella työllistävää vaikutusta Suomessa. Ranskalaisille taas on kustannustehokkaampaa toteuttaa työt sikäläisen telakan lähialueella.

Anttila muistuttaa, että vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen laivojen tilausmäärät romahtivat dramaattisesti maailmanlaajuisesti. Sen jälkeen kaikki telakkayhtiöt ympäri maailmaa ovat olleet vaikeuksissa.

– Tietysti silloin, kun jotain olisi otettavissa, se pitäisi pystyä aina kotiuttamaan. Näin ei valitettavasti tällä kertaa käynyt Suomessa.

STX:n Turun-telakka uskoo edelleen tulevaisuuteensa. Telakanjohtaja Anttila sanoo, että nyt keskitytään tilauskannassa oleviin laivoihin.

– Katsomme myös koko ajan, mitä voisimme seuraavaksi saada markkinoilta. Jättiristeilijän kokoisista tilauksista ei ole neuvotteluja käynnissä, mutta on meillä tietysti monenlaisia kontakteja olemassa.

(MTV3 - STT)

Katso Jouko Vähä-Koskelan juttu Turusta (Seitsemän uutiset 28.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.