Mainos

Turun joulukaupunkihanke laajenee

Suomen joulukaupungiksi vuosi sitten julistautunut Turku kaksinkertaistaa joulunajan tapahtumien määrän viime vuodesta. Kaupunki etsii uutta jouluilmettä myös kaupunkilaisille julistetuin kilpailuin, joissa rakennellaan taloille jouluisinta julkisivua, parasta joulupihaa, ovea tai ikkunaa.

Joulukaupungin avajaisia vietetään marraskuun viimeisenä päivänä Turun kauppatorilla, jonne järjestäjät odottavat viime vuoden kaltaista 20 000 ihmisen juhlajoukkoa. Joulua kestää yli puolensadan tapahtuman merkeissä aina Nuutin päivään eli 13. tammikuuta saakka.

Tänä vuonna Turun kauppatori muuttuu joulutoriksi, jossa on joka ilta ohjelmaa sekä suuri valo-, ääni ja musiikkispektaakkeli. Turku ei voi taata lumista joulua, mutta jäätä luistimien alle on kuitenkin tulossa. Yhtenä joulukaupungin tapahtumana avataan 19. joulukuuta upouusi Parkinmäen yleisöluistelukeskus peräti 15 tunnin pituisella ohjelmalla.

Järjestäjät odottavat jouluksi Turkuun myös ruotsalaisten maihinnousua. Viime vuonna turistien joulupyhien ohjelmatarjontaa moitittiin heikoksi. Nyt asiaan on luvassa parannusta. Turku Suomen Joulukaupunki -hanke toteutetaan tänä vuonna 2,5 miljoonan markan budjetilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.