Mainos

Turku tähtää Itämeren Joulukaupungiksi

Suomen Joulukaupungiksi julistautunut Turku pyrkii tänä vuonna tekemään itsensä tunnetuksi joulukaupunkina myös Tukholmassa ja Itämeren alueella. Ideaa rakennetaan pala palalta, kunnes jouluinen Turku on tunnettu koko Euroopassa. Lopullisena tavoitteena on kansainvälinen maine matkailukaupunkina.

Turun kaupungin johto on yksimielisesti palkannut mainostoimiston markkinoimaan joulukaupunkia. Mukaan työhön on kutsuttu monia vaikutusvaltaisia tahoja kaupungin koulutoimea myöten. Turku Suomen Joulukaupunki avataan 30. marraskuuta, ja joulutapahtumat jatkuvat Nuutinpäivään 13:nteen tammikuuta asti. Niiden kohokohtana ovat jouluaattona perinteinen joulurauhan julistus Brinkkalan parvekkeelta ja televisiossa nähtävä ekumeeninen julistus Turun tuomiokirkossa.

Yhteyspäällikkö Cay Sevon kertoo, että Turku ja Rovaniemi lähtevät yhdessä viemään joulumatkailuideaa maailmalle. Kahden vuoden aikana Turkua markkinoidaan mainostoimiston avulla. Sen jälkeen tehdään uudet päätökset. Näin kaupungit menettelevät muuallakin Euroopassa.
-Kaupunki rakennetaan kansainvälisesti tunnetuksi pala palalta. Vuonna 2000 Turusta tulee kansainvälinen matkailutuote. Samalla se palvelee kaupungin muitakin hankkeita, Sevon uskoo.
-Kaupungin ulkoasu muuttuu. Jokainen kaupunkilainen voi luovasti olla rakentamassa Turkua jouluasuun. Kaupunkilaisille on julistettu aiheesta viisi kilpailua. Koululaiset kilpailevat kauneimman jouluisen pienoismallin rakentamisesta. Parhaat työt pääsevät näyteikkunoihin. Kauppatorille tulee puisia myyntikojuja ja lisää valoa, hän suunnittelee.

Turku on joulunaikaan ollut pimeä kaupunki, ja Aurajoen rannoilla kaupunkilaiset parveilevat vain kesäisin. Aurajoesta onkin tarkoitus tehdä mittava kansainvälinen valaistuskohde. Apua on saatu Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitokselta. Jo ensi jouluna Aurajoen keskeisimmillä paikoilla nähdään demonstraatioita mahdollisuuksista, joita Aurajoen vireillä oleva suuri valaistushanke tarjoaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.