Mainos

Turkki ryhtyi kostotoimiin kurdikapinallisia vastaan

Turkin armeija on ryhtynyt jäljittämään kurditaistelijoita Irakin puolelle. Ilmavoimien koneet ovat pommittaneet kurdien asemia Pohjois-Irakissa. Turkki sanoo surmanneensa vastaiskuissa 15 kurditaistelijaa Itä-Turkissa lähellä Irakin rajaa.

Kostotoimiin ryhdyttiin sen jälkeen, kun kurdit viime yönä surmasivat 26 sotilasta kahteen eri tukikohtaan tehdyissä iskuissa. Lisäksi iskuissa haavoittui useita sotilaita.

Turkin pääministeri ja ulkoministeri ovat peruneet täksi päiväksi suunnitellut ulkomaanmatkansa veristen yhteenottojen takia.

Turkkilaiset tiedotusvälineet kertoivat, että kurdien PKK-järjestön taistelijat tekivät ainakin kaksi erillistä iskua Cukurcassa ja Yuksekovassa Turkin koillisosassa. Kurdien mahdollisesti kärsimistä tappioista ei ole tietoa.

Armeijan johtoa on matkustanut taistelualueelle.

Isku on tuomittu Turkissa jyrkästi, sanoo poliittisen historian dosentti Zeki Kütük Turun yliopistosta.

– Turkkilaisilla on herännyt toive, että PKK:n ja Turkin tiedustelupalvelun väliset neuvottelut on käyty rauhasta. Niin rauhantoiveet olivat korkealla vielä muutama kuukausi sitten.

– Pääministeri on pitämässä palaverin Ankarassa. Ilmeisesti on tulossa julistamaan PKK:n totaaliseen sotaan. Tällä mä tarkoitan sitä, että Turkki lähettää suuria määriä sotilaita Pohjois-Irakiin, ja lentokoneet pommittavat varmasti niitä PKK:n tukikohteita.

PKK:n ja Turkin armeijan väliset kahakat ovat kiihtyneet kesän jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.