Mainos

Turkin poliisi pidätti Nato-iskun suunnittelusta epäiltyjä

Natoa uhanneiden pidätettyjen epäillään kuuluvan al-Qaida-verkostoon yhteyksissä olevaan ääriryhmään.

Turkin poliisi on ilmoittanut pidättäneensä 25 terroristiepäiltyä. Joukon uskotaan suunnitelleen pommi-iskua Istanbulissa kesäkuun lopussa pidettävää sotilasliitto Naton huippukokousta vastaan.

Nato ei aio perua huippukokousta huolimatta pommi-iskutiedoista, sanoi Naton tiedottaja Brysselissä.

- Turkin viranomaiset vastaavat turvajärjestelyistä ja luotamme heihin, tiedottaja sanoi.

Naton huippukokoukseen 28. ja 29. kesäkuuta on tulossa 26 Nato-maan johtajien joukossa myös Yhdysvaltain presidentti George W. Bush.

Pidätyksiä Bursassa ja Istanbulissa

Terroristiepäillyistä 16 pidätettiin Bursan kaupungissa Luoteis-Turkissa. Viranomaisten mukaan heidän toimiaan oli seurattu jo vuoden ajan. Kaikki Bursassa pidätetyt ovat turkkilaisia.

Istanbulissa pidätettiin Anatolia-uutistoimiston mukaan yhdeksän epäiltyä, joiden arvellaan saaneen koulutusta pommin valmistuksessa. Pidätettyjen epäillään kuuluvan Ansar al-Islam -ääriryhmään.

CNN-uutiskanavan mukaan pidätysten yhteydessä takavarikoitiin räjähteitä ja tuhansia cd-levyjä, joilla esitetään muun muassa Osama bin Ladenin antamia koulutusohjeita.

Ansar al-Islam on Pohjois-Irakin kurdialueilla toiminut järjestö, jota Yhdysvallat syyttää al-Qaidan liittolaiseksi ja monien Irakissa tehtyjen iskujen tekijäksi.

Turkkilaisten viestimien mukaan Istanbuliin on jo tullut 60 amerikkalaista turvallisuusmiestä tarkastamaan Nato-kokouksen turvajärjestelyjä.

Istanbulissa tehtiin marraskuussa neljä itsemurhaiskuja kahta synagogaa sekä HSBC-pankkia ja Britannian konsulaattia vastaan. Yli 60 ihmistä kuoli ja satoja haavoittui.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.