Mainos

Turkin koulut maallistuvat

Turkin kokoomushallitus on päässyt sopimukseen ei-uskonnollisen opetuksen lisäämisestä, kertoi uutistoimista Anatolia tänään. -Lakiehdotus on valmis ja toivon, että se tyydyttää kansaa, sanoi pääministeri Mesut Yilmaz neuvoteltuaan hallituksen kanssa.

Ehdotuksen mukaan ei-uskonnollisen opetuksen määrä lisääntyy nykyisestä viidestä kahdeksaan vuoteen. Lakiehdotuksen myötä Turkin sadat valtion ylläpitämät islamilaiset yläasteet suljettaisiin. Ennen kuin ehdotus saa lain voiman, parlamentin on hyväksyttävä se.

Turkin aiempi islamilaisjohtoinen hallitus ei uskonut maan armeijan kehotuksia lisätä ei-uskonnollisten koulujen määrää, jotta kiihkoislamilaisuuden leviäminen saataisiin pysäytetyksi.

Islamilainen pääministeri Necmettin Erbakan syrjäytettiin viime kuussa osin armeijan tuella. Erbakanin seuraaja pääministeri Yilmaz on luvannut ryhtyä vaadittaviin toimiin suojellakseen Turkin ei-uskonnollista valtiomuotoa ääri-islamilaisuudelta.

Erbakanin islamilaismielinen Hyvinvointi-puolue on ilmoittanut tekevänsä kaikkensa, jottei uutta lakiehdotusta hyväksyttäisi maan parlamentissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.