Mainos

Turkin hyökkäyksessä jo kymmeniä kuolleita

Turkin armeijan mukaan yhteenotoissa kurdisissien kanssa Pohjois-Irakissa on kuollut ainakin 79 sissitaistelijaa ja seitsemän turkkilaissotilasta. Lisäksi Turkki ilmoittaa erillisen ilmahyökkäyksen surmanneen parikymmentä sissiä.

Turkin armeija aloitti eilen maahyökkäyksen terroristijärjestönä pitämäänsä PKK:ta vastaan. Operaation laajuudesta on kuitenkin liikkunut ristiriitaisia tietoja. Turkkilaisviestimien mukaan Irakin puolelle olisi komennettu 3000-10000 sotilasta, kun taas Irakin johto puhuu muutamasta sadasta sotilaasta.

Vaikka Yhdysvallat ja EU ovat tuominneet Turkin tavoin PKK:n terroristijärjestöksi, ne kehottavat Turkkia malttiin voimankäytössä. Yhdysvallat vaatii Turkkia lopettamaan hyökkäyksen ja tyytymään täsmäiskuihin.

Turkin parlamentti antoi armeijalle luvan hyökätä Irakin puolelle jo lokakuussa, mutta tätä ennen Turkki on tyytynyt ilmaiskuihin. Turkin mukaan Irakissa piileksii 3000 kurdikapinallista

PKK uhkaa Turkkia uusilla iskuilla

Hyökkäyksen kohteena oleva kielletty kurdien työväenpuolue PKK uhkaa Turkkia uusilla iskuilla, mikäli se ei lopeta sotilasoperaatiotaan Pohjois-Irakissa. PKK on uhannut tehdä iskuja turkkilaisiin kaupunkeihin.

PKK on sanonut taistelijoidensa surmanneen yli 20 sotilasta sen jälkeen kun Turkin joukot hyökkäsivät Pohjois-Irakiin torstaina.

Irakin hallituksen mukaan Turkin hyökkäys ei lopeta kapinallisten iskuja Turkin puolelle. Irakin mukaan sotilasvoiman käytöstä ei ole ollut apua ennenkään.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.