Mainos

Tupon ratkaisu vielä avoin

Tuloratkaisun mukaiset sovellusneuvottelut monilla keskeisillä aloilla jatkuvat tänään. Tärkeistä vientialoista tilanne on edelleen auki metsäteollisuudessa, merenkulun alalla sekä auto- ja kuljetuspuolella.

Paperiteollisuudessa neuvotteluja jatketaan kello 11. SAK:laisen Paperiliiton valtuusto kokoontuu puolen päivän jälkeen. Liittosihteeri Artturi Pennasen mukaan valtuustolla ei ole neuvottelutulosta käsiteltävänään.

Kuljetusalan neuvottelujen jatkamisesta ei ole sovittu. Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliiton AKT:n valtuusto on koolla kello 11. AKT:llä on 18 eri sopimusta, joista keskeiset ovat autoliikenteen, sataman ja öljyalan sopimukset. AKT:n puheenjohtajan Kauko Lehikoisen mukaan pienemmillä aloilla on tehty kolme sopimusta. Kuljetusalan neuvotteluja on vaikeuttanut mm. ansiokehityslauseke, jonka sisältö ei tyydytä AKT:tä. Myös sataman tuottavuutta mittaavan sopimuspykälän soveltaminen työntekijöihin hiertää liittoa.

Merenkulussa neuvottelut jatkuvat kello 9. Merimies-Unionin hallitus kokoontuu käsittelemään tilannetta kello 10.30. Liiton puheenjohtajan Per-Erik Nelinin mukaan on vaikea arvioida, syntyykö siihen mennessä ratkaisua. Myös Merimies-Unioni on tyytymätön tuloratkaisuun sisältyvään ansiokehitystarkasteluun.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja