Mainos

Tupon ratkaisu vielä avoin

Tuloratkaisun mukaiset sovellusneuvottelut monilla keskeisillä aloilla jatkuvat tänään. Tärkeistä vientialoista tilanne on edelleen auki metsäteollisuudessa, merenkulun alalla sekä auto- ja kuljetuspuolella.

Paperiteollisuudessa neuvotteluja jatketaan kello 11. SAK:laisen Paperiliiton valtuusto kokoontuu puolen päivän jälkeen. Liittosihteeri Artturi Pennasen mukaan valtuustolla ei ole neuvottelutulosta käsiteltävänään.

Kuljetusalan neuvottelujen jatkamisesta ei ole sovittu. Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliiton AKT:n valtuusto on koolla kello 11. AKT:llä on 18 eri sopimusta, joista keskeiset ovat autoliikenteen, sataman ja öljyalan sopimukset. AKT:n puheenjohtajan Kauko Lehikoisen mukaan pienemmillä aloilla on tehty kolme sopimusta. Kuljetusalan neuvotteluja on vaikeuttanut mm. ansiokehityslauseke, jonka sisältö ei tyydytä AKT:tä. Myös sataman tuottavuutta mittaavan sopimuspykälän soveltaminen työntekijöihin hiertää liittoa.

Merenkulussa neuvottelut jatkuvat kello 9. Merimies-Unionin hallitus kokoontuu käsittelemään tilannetta kello 10.30. Liiton puheenjohtajan Per-Erik Nelinin mukaan on vaikea arvioida, syntyykö siihen mennessä ratkaisua. Myös Merimies-Unioni on tyytymätön tuloratkaisuun sisältyvään ansiokehitystarkasteluun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.