Tuore tähtihankinta vain jäävuoren huippu – yksi SM-liigaseura on onnistunut poikkeuksellisen hyvin tshekkivahvistuksissaan

5:51
C Moren studio listasi Liigan parhaimmat pelaajahankinnat.

Liigaseura Pelicans on onnistunut houkuttelemaan mainioita pelaajahankintoja viime vuosina Lahteen. Etenkin tshekkipelaajia on virrannut joukkueeseen tasaisesti. Tämäkään kausi ei ole ollut poikkeus.

Pääkuvan video: C Moren jääkiekkostudiossa perattiin torstaina SM-liigan parhaita hankintoja alkukauden perusteella. Listalla oli myös Pelicansin Lukas Jasek. 

Viime kausina Pelicansissa ovat onnistuneet muun muassa hyökkääjät Hynek Zohorna ja Rudolf Cerveny sekä tolppien välissä Patrik Bartosak. Kaikki nämä pelaajat ovat Pelicansin kautta ponnahtaneet KHL:ään. Nyt uusi tshekkitähti on saapunut kaupunkiin.

Uusi jäsen tshekkikokoelmaan

Täksi kaudeksi Pelicans hankki Pohjois-Amerikasta hyökkääjä Lukas Jasekin. 24-vuotias Jasek ehti kiekkoilla AHL-seura Utica Cometsissa kolme kokonaista kautta. Viime kaudella 28 peliin syntyi tehot 4+19.

Pelicansissa alku on ollut lupaava, sillä syyskausi on sujunut piste per ottelu -tahtiin.

Eurooppalainen isompi kaukalo on enemmän Jasekin mieleen. Pohjois-Amerikassa peli oli fyysisempää ja kiekon kanssa ei ollut yhtä paljon aikaa.

Ottajia tshekkivahvistukselle olisi ollut myös KHL:ssä, mutta Jasek valitsi ruplakaukalon sijaan Suomen.

Lahti ei ollut Jasekille tuttu paikka, vaikka muutaman Tshekin alle 17-vuotiaiden maajoukkuepelin hän oli Lahdessa käynyt pelaamassa.

Kaudella 2014–15 Pelicansissa pelannut Jasekin ystävä Josef Hrabal kertoi myös hänelle hieman Lahdesta etukäteen. Seurakaverina häntä auttaa Tapparasta hankittu maanmies Jiri Smejkal.

– Paras ratkaisu minulle oli tulla Suomeen, koska saan täällä paljon jääaikaa. Pääsen pelaamaan yli- ja alivoimaa. KHL:ssä samalaisia tilaisuuksia ei olisi välttämättä tullut, Jasek toteaa MTV Urheilulle.

Jasek sanoo, että KHL voisi olla tähtäimessä seuraavina vuosina. Unelmana hänellä on silti palata rapakon taakse ja pelata vielä NHL:ssä.

Urheilupuolella tehdään asioita oikein

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo, että ulkomaalaisvahvistuksia seurataan pitkään. Joskus joitakin pelaajia saa vain hetkellisesti joukkueeseen. Toisinaan joitakin vahvistuksia saa odottaa vuosia.

Hetkellisesti seurassa kävi piipahtamassa esimerkiksi viime kaudella amerikkalainen huippuhyökkääjä Ryan Lasch, joka piti yllä pelikuntoaan Pelicansissa ennen kuin siirtyi rahakkaammin Sveitsiin pelaamaan loppukaudeksi.

Tiukassa taloustilanteessa puskaradion ohella seuratoiminnan laatu on avainasemassa hyvien pelaajien saamiseksi.

– Me olemme kuuden vuoden aikana hyvin pystyneet tekemään aikamoisia harppauksia urheilupuolella. On aika paljon asioita, joita olemme onnistuneet tekemään oikein, Laukkanen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja