Pelicansin siirtopommi yllätti monet, SM-liigaan palannut tähtihyökkääjä perustelee nyt ratkaisuaan – "Valinta oli ilmiselvä"

3:00
Videolla Tulosruudun juttu Ryan Laschista.

Pelicansin Ryan Lasch on yksi SM-liigakauden kiinnostavimpia tähtiä. Siirto Pelicansiin oli Laschille tässä vaiheessa kautta helppo ratkaisu.

SM-liigan runkosarjan ja pudotuspelien pistepörssin voittaja, kaksinkertainen SHL-mestari, kaksinkertainen SHL:n pistepörssin voittaja, kolminkertainen CHL-mestari, Sveitsin mestari ja CHL:n kaikkien aikojen tehokkain pelaaja.

Ottelukohtaisella sopimuksella Pelicansiin palanneen Ryan Laschin saavutuslista hakee vertaistaan. Kuinka yksi parhaimmista Euroopassa pelaavista jääkiekkoilijoista päätyi takaisin Lahteen? Koronaviruspandemia näyttelee tässäkin siirrossa suurta roolia.

– Kaliforniassa harjoituspaikat olivat säpissä, joten ajattelin, että tämä olisi minulle paras vaihtoehto. Vaimonikin on kotoisin Lahdesta, joten valinta oli lopulta ilmiselvä ja päädyin tänne. Pääsin jo pari kuukautta sitten mukaan Pelicansin harjoituksiin ja hakemaan jälleen pelituntumaa. Siinä sivussa alkoivat sitten puheet sopimuksestakin, Lasch kertaa sopimuksensa syntyä.

Lasch kiikaroi parhaillaan pelipaikkaa muualta Euroopasta, mutta toistaiseksi saamme nauttia 33-vuotiaan taiturin otteista SM-liigassa ottelu kerrallaan. Kun Pelicans avaa perjantaina kautensa Sportia vastaan, kääntyvät katseet varmasti Laschiin. Jenkkihyökkääjän pelituntuma on kuitenkin vielä haussa.

– Tämä on kova haaste. En ole pelannut virallista ottelua seitsemään kuukauteen, enkä ehtinyt mukaan harjoitusotteluihinkaan. Harjoitella voi ihan niin paljon kuin sielu sietää, mutta pelituntumaan pääseminen on vielä ihan eri juttu. Toivottavasti saan maitohapot liikkeelle heti ensimmäisessä erässä, saan nopeasti rytmistä kiinni ja pystyn heti olemaan joukkueelle avuksi, Lasch summaa.

Vaikka Laschia pidetäänkin yhtenä SM-liigan suurimpana tähtenä, on sarjassa myös muita kovia pätkäsopimuksella saapuneita pelaajia. Lasch uskoo kaudesta tulevan laadukas ja kovatasoinen.

– Tästä on luvassa poikkeuksellinen kausi. Liigaan tulee paljon huippupelaajia lyhyillä tai lainasopimuksilla, mikä tekee sarjasta entistäkin kovatasoisemman.

Lasch pelasi viime vuodet SHL:ssä Frölundan riveissä. Frölunda on osoittanut olevansa yksi Euroopan parhaista jääkiekkoseuroista niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Lasch viihtyi Ruotsissa mainiosti.

– Se oli huikea paikka pelata, kehittyä ja menestyä. Rakastin pelaamista siellä. Se on varmasti ollut urani paras seura, Lasch kuvailee Frölundassa vietettyjä vuosiaan.

Frölundasta Lahteen saapunut Lasch näkee paljon hyvää molemmissa seuroissa. Vaikka Frölunda onkin toiminnaltaan omaa luokkaansa, on Pelicanskin menossa Laschin mielestä juuri oikeaan suuntaan.

– He (Frölunda) tekevät seuratasolla monia oikeita asioita ja ehkä vähän sitä samaa on nähtävissä Lahdessakin. Seura yrittää täälläkin kehittää junioripolkuaan koko ajan paremmaksi ja rakentaa tulevaisuutta sen ympärille, Lasch pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja