Mainos

Tuomioja kiittää Libyaa

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo olevansa erittäin iloinen siitä, että Seppo Fräntin ja Risto Vahasen pitkä piina on päättynyt.

Tuomioja kiitti kaikkia neuvottelijoita ja erityisesti Libyaa sen "rakentavasta yhteistyöstä ja korvaamattomasta panoksesta neuvottelujen loppuunsaattamisessa".

-Kiitän Ranskan ja Saksan sekä Etelä-Afrikan hallituksia, joiden kanssa yhteistyö ja kaikkien toimien koordinointi on ollut alusta alkaen tiivistä ja luottamuksellista kaikilla tasoilla, Tuomioja sanoo lausunnossaan.
Samalla Tuomioja muistutti, että sieppaus on aina rikos ihmisyyttä vastaan. Hän uskoo, että Jolon panttivankikriisi antaa paljon ajattelemisen aihetta sen suhteen, miten taistelua kansainvälistä terrorismia vastaan voidaan tehostaa niin, että ihmiset voivat elää, tehdä työtä ja matkustaa vapaasti ilman vaaraa joutua täysin sivullisina terroristien tekojen uhreiksi.

-Köyhyys, ihmisoikeuksien loukkaukset ja ratkaisemattomat uskonnolliset, etniset ja muut konfliktit ruokkivat terrorismin kasvualaa, myös Filippiineillä, Tuomioja huomauttaa.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.