Mainos

Tuomioja: Heikko työllisyystilanne auttoi telakkatukeen

Kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomiojan mukaan Rauman heikko työllisyystilanne vaikutti ratkaisevasti siihen, että Aker Finnyardsille päätettiin lopulta tänään myöntää telakkatukea. Hänen mukaansa tukea saattaa edelleen irrota, jos perusteltuja hakemuksia tulee.

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan 43 miljoonan markan telakkatukipäätös toi käytännössä vuodeksi työtä 550 hengelle Aker Finnyardsin telakalla. Kauppa-ja teollisuusministerin mukaan ratkaisu herätti runsaasti keskustelua, mutta oli lopulta yksimielinen.

-Kysymys on siitä että yritetään pitää tämänkin vuoden aikana suomalainen telakkateollisuus vertailukelpoisessa semassa muuhun EU:hun nähden, sanoo Erkki Tuomioja.

-Erikseen oli tiedossa että Satakunnan tilanne oli työllisyyden kannalta hyvin vaikea eikä se ole parantunut samassa tahdissa kuin muualla maassa.

Hän sanoo, että jatkossakin tukea voidaan myöntää, jos riittävän hyviä hakemuksia tulee.

-Periaatteessa voi sanoa näin että ei ole EU:n puolesta estettä. Mutta sellasta lähtökohtaa hallituksella ei ole,että tällasta automaattista tukea olisi.

Akerin tuki järjestyi viime vuonna rauennutta telakkatukivaltuutusta jatkamalla ja se sisällytetään eduskunnalle annettavaan lisätalousarvioon.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.