UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

Tuomas Virkkusen näkökulma: Tämä torjunta oli yksi Liverpoolin Mestarien liiga -voiton kulminaatiopisteistä – nyt kaksikko kohtaa toisensa uudelleen Napolissa

1:02
Liverpool-vahti Alissonin torjunta joulukuussa lohkovaiheen päätöskierroksella Napolia vastaan oli Tuomas Virkkusen mukaan yksi Liverpoolin Mestarien liigan voiton kulminaatiopisteistä.

Viime kaudella Liverpool ei onnistunut saamaan laukaustakaan Napolin maalia kohti San Paololla. Tiistai-iltana Napoli ei tule pääsemään niin helpolla.

Jürgen Kloppin ryhmä on ehkä suoritusvarmin joukkue Euroopassa tällä hetkellä, vaikka kautta onkin toki pelattu vasta kuukauden verran. Valioliigassa voitosta voittoon marssiva joukkue on ollut tappiollakin peleissään, kuten viimeksi viikonloppuna Newcastlea vasaan, mutta oikein missään vaiheessa ei ole näyttänyt siltä, että tappio olisi tulossa. "Kloppon" ryhmä vaikuttaa pelillisesti jopa vielä viime kauttakin monipuolisemmalta.

Hyökkäyspeli rullaa soljuvasti, mutta jos hakemalla pitää hakea heikkouksia, päästettyjä maaleja on yllättävän paljon viime kauteen verrattuna. Myös Newcastlea vastaan linja oli monesti epätasapainossa ja parempi joukkue olisi voinut rankaista useamminkin kuin mihin "Harakat" kykenivät.

Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu kuitenkin kotijoukkue Napolin puolustuspelaamiseen. Viime viikonlopulta alla on nollapeli Sampdoriaa vastaan, mutta kahdella ensimmäisellä kierroksella Napoli päästi 3,5 maalia ottelua kohti. Kysymys kuuluu: Saiko Carlo Ancelotti oikeasti maajoukkuetauon aikana puolustuspelin kuntoon vai oliko kyseessä vain onnekas iltapuhde?

Juventusta vastaan pelattu peli oli ehkä heikointa Napolia vuosikausiin. Ensimmäiset 70 minuuttia olivat täysin kaoottiset. Vaikka tappio tulikin lopulta tylysti lisäajalla Kalidou Koulibalyn omalla maalilla, Ancelotti sanoi fiksusti, ettei sillä puolustuksella ansaittu yhtään mitään.

Kostas Manolasin hankkiminen takalinjoille Koulibalyn viereen sai ennen kautta monen italoexpertin väittämään Napolin puolustusta sarjan laadukkaimmaksi. Juventusta vastaan pelatun matsin jälkeen on helppo syyllistää Koulibalya, mutta ottelun lämpökartta kertoi paljon, kuinka epätasapainossa Napolin puolustus oli.

Vasen puolustaja Faouzi Ghoulam näytti olevan omaa pelipaikkaansa useammin osana hyökkäystä. Se jätti Koulibalylle sekä oman alueen topparina että myös vasemman kaistan. Jos tilanne on tänään sama, Mohamed Salah saa naureskellen tanssia yhdessä Roberto Firminon kanssa maalipaikoille vasemmalta kaistalta.

Tämä tulee olemaan todennäköisesti ottelun ratkaisevin elementti. Sampdoria-ottelussa puolustus näytti heti luotettavammalta, kun siellä oli vasemmalla Mario Rui ja topparina Nikola Maksimovic Koulibalyn kanssa. Mutta uskaltaako Ancelotti jättää ison hankintansa Manolasin penkille?

Hyökkäyspelissä on kummallakin upeita pelaajia ja jos puolustamisen laadukkuus ei nouse korkealle, voidaan nähdä maalijuhlat. Tämä on joka tapauksessa merkittävä testi kummallekin.

Liverpool oli viime kaudella alkulohkossa todella heikko vieraissa ja Arkadiusz Milikin painajaisissa on todennäköisesti vieläkin Alissonin torjunta Anfieldillä. Se oli yksi viime kauden kulminaatiopisteistä muutoinkin, sillä ilman tuota supertorjuntaa ei Liverpool olisi Madridissa juhlinut.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja