Tuomas Virkkusen kommentti: Viime vuoden kaksi kovinta puolustusta Euroopassa löytyvät Torinosta ja Madridista – tänään ne mittaavat toistensa iskukyvyn Wanda Metropolitanolla

Massimiliano Allegrin Juventus ja Diego Simeonen Atletico Madrid ovat aina perustaneet menestyksensä puolustuksen varaan. Viime vuosi ei muuttanut asetelmia; Juventus päästi 0,7 maalia ottelua kohden ja Atletico 0,8. Juventukselle se riitti tuplaan kotimaassa, Atleticolle Eurooppa-liigan voittoon.

Vuoden vaihtuminen on tuonut tosin hälyttäviä uutisia kummallekin. "Cholon" ryhmä päästi kolme maalia Gironaa ja Realia vastaan pelatuissa otteluissa. Atalanta nöyryytti Juvea 3-0 ja seuraavassa pelissä Parma teki Torinossa kolme maalia. Ne olivat toki yksittäisiä otteluita, mutta kokonaiskuva molemmista ryhmästä on, että aivan terävimmillään ei ole kumpikaan.

Allegrilla on ollut omat haasteensa löytää Paulo Dybalalle toimiva rooli Mario Mandzukicin ja Cristiano Ronaldon kanssa. Giorgio Chiellinin ja Leonardo Bonuccin ollessa muutamista otteluista sivussa, on tullut selväksi, että ilman tätä duoa Juve ei pärjää, ei ainakaan europeleissä.

Haastavinta on ollut keskikentällä. Emre Canin ja Sami Khediran pelatessa yhtäaikaisesti, on Juventus hävinnyt juoksuvoimassa vastustajilleen. Miralem Pjanicin kuntoutuminen pari viikkoa sitten vammoistaan on pelastus tähän ottelupariin Juvelle. Se onkin taktisesti yksi tämän kamppailun mielenkiintoisimmista pointeista. Jos Atletico kykenee ottamaan Pjanicin pelistä pois, kykeneekö Juventus sen jälkeen rakentelemaan ollenkaan?

Simeonen huolet eivät tosin rajoitu pelkkään Pjanicin nollaamiseen, omassa pelissä on ihan riittävästi tekemistä. Viimeisten viikkojen ajan Atletico on ollut vaisu, hampaaton. Se on aika huolestuttavaa, kun puhutaan Simeonen Atleticosta, joka parhaimmillaan on ollut henkeäsalpaavan äärimmilleen viritetty joukkue.

Tunnettu espanjalaisjournalisti Guillem Balague (kirjoittanut esimerkiksi Messistä, Ronaldosta ja Guardiolasta kirjan) sanoi pari viikkoa sitten Madridin derbyn jälkeen aistivansa jopa yhden aikakauden loppua Atleticossa. Viitaten Diego Simeonen aikaan (en tiedä kuinka nappiin osui, koska Simeone teki juuri jatkosopimuksen) ja siihen, että viime aikoina Atletico on näyttänyt yllättävän vaisulta joukkueelta ollakseen juuri Simeonen joukkue.

Epävireisyydestään huolimatta tämä on itselleni neljännesvälierien mielenkiintoisin kamppailu. Taktinen taistelu mestarien Allegrin ja Simeonen välillä. Puolustuspelaamisen uudelle tasolle vieneiden vanhojen herrojen yhteenotto. Chiellini, Bonucci ja Diego Godin.

Studiossamme tänään pureudutaan myös antamaan kunniaa heille, joille se tässä pelissä harvemmin kuuluu, puolustajille.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Schalke – Manchester City klo 21.45 C More Sport 2
Atletico Madrid – Juventus klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat