Tuomas Virkkusen näkökulma: Lukas Hradeckyn suuri päivä

1:54
Lukas Hradecky kertoi C Moren haastattelussa odotuksistaan tiistai-illan Juventus-otteluun.

Juventus Torinossa. Italian suurin seura kaikkine tähtineen vastassa maineikkaalla kotikentällään. Huuhkajien ykkösvahdilla Lukas Hradeckylla on edessään yksi uran upeimmista illoista, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Lokomotiv-kamppailun virheestä on puhuttu paljon, mutta mikä Hradeckyn kannalta hienointa, hän jatkoi pelaamista samalla tavalla mokansa jälkeen. Se on paras tapa päästä virheestä yli. Se on myös päävalmentaja Peter Boszin valmentamien joukkueiden pelitapa, jossa maalivahdit kuuluvat olennaisena osana pelinrakenteluun.

Se on myös haastavaa. Eräässä Dortmund-dokumentissa Roman Burki kertoi Boszin ajan olleen hänelle Dortmundissa vaikea johtuen juuri Boszin peluuttamasta pelistä.

Hradecky osaa kuitenkin tämän pelin, on aina osannut. Siksi tänäänkin nähdään tilanteita, missä hän yrittää avata peliä keskikentän pohjalla pelaaville Julian Baumgartlingerille ja Charles Aranguizille.

Leverkusenille erityisen haastavan illasta tekee se, ettei joukkue voi tietää, millä kokoonpanolla Juventus lähtee peliin. Maurizio Sarri on vaihdellut nyt härkäviikkojen aikaan kokoonpanoaan tiiviisti ja sitä on hyvin vaikea ennustaa muutamien pelipaikkojen suhteen.

Sarrin kokoonpanovalinnoista on pikkuhiljaa alkanut paistaa läpi peli, mitä hän hakee. Ideaaliajatuksissa keskikentällä Miralem Pjanicin lisäksi ovat Adrien Rabiot ja Aaron Ramsey, jotka tempokuljetuksillaan tuovat Juventuksen peliin lisää vauhtia.

Toistaiseksi Juven keskikentän tekeminen on ollut samanlaista kuin Max Allegrin aikana: hidasta ja ideaköyhää. Sarrin oppien perille saaminen vie toki aikansa, mutta enimmäkseen torinolaisten peli on alkukaudesta näyttänyt enemmän Allegrin peliltä kuin Sarrin.

Tänään on kuitenkin Hradeckyn ilta. Eilisessä Petri Pasasen haastattelussa paistoi läpi perus-Luke: itsevarma, iloinen ja rento. Ymmärtääkseni edellinen suomalainen, joka on nollannut Cristiano Ronaldon, on tamperelainen Toni ”Köpi” Kallio. Tänään on turkulaisen vuoro.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja