Huippuvireinen Joel Pohjanpalo vihjailee Huuhkajien iskun paikasta – "Silloin kaikkea voi tapahtua"

Kuumavireinen Joel Pohjanpalo itseluottamusta uhkuen tärkeään karsintapeliin – "Toivottavasti pääsee nakkaamaan vähintään yhden" 1:39
Näin Joel Pohjanpalo ennakoi Huuhkajien torstaista Wales-ottelua.

Useampi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen pelaaja on esittänyt EM-jatkokarsintapelien alla vahvoja otteita oman seurajoukkueensa paidassa, mutta alkuvuoden tehokkaimman huuhkajapelaajan tittelistä ei ole mitään epäselvyyttä.

Italialaisseura Veneziassa uransa huipulla oleva Joel Pohjanpalo on mättänyt joulupäivän jälkeen Serie B:n 12 ottelussa peräti 14 maalia ja nostanut joukkueen sarjassa jo toiseksi. Serie B:n maalipörssiä 18 täysosumalla johtava Pohjanpalo antoi viimeisimmät tehonäytteensä viime perjantaina upottamalla kaksi maalia Palermon verkkoon, ensin voimakkaalla puskulla ja sitten komealla ulkosyrjävedolla.

– Kivaahan se (maalinteko) on, mutta sitä hyökkääjältä odotetaan. Nyt on osunut erittäin hyvin, ja meidän pelimme toimii. Tilanteita tulee, ja on ollut ilo pelata edelliset matsit, Pohjanpalo kertasi Bristolissa, jossa Suomi valmistautuu torstaina pelattavaan kovien panosten Wales-otteluun.

Vielä syyskaudella Pohjanpalon tilanne oli haastavampi. Suomalaishyökkääjä kärsi kantapäävammasta, eikä ollut kaikissa peleissä aivan täydessä iskussa.

– Jouduin vähän pakottamalla pelaamaan aika monta matsia. Jälkeenpäin ajateltuna en varmasti ollut ihan optimikunnossa. Marraskuussa San Marino -matsin jälkeen päätettiin vetää liinat kiinni, ja pidin neljä matsia taukoa. Seuraavassa avauskokoonpanon matsissa (tapaninpäivänä) osuinkin Feralpisaloa vastaan.

Fyysinen puolustus vastassa

Suomen EM-kisaunelma on kahden otteluvoiton päässä. Ratkaiseva kotiottelu Puolaa tai Viroa vastaan aukeaisi, jos Wales kaatuisi torstaina Cardiffissa. Pohjanpalo tunnistaa avausvastustajan vahvuuden – myös puolustuspäässä.

– Kova joukkue, paljon pelaajia (Englannin) Championshipissä ja Valioliigassa. Heidän topparinsa ovat kaikki isoja, vahvoja ja hyviä ilmassa. He pelaavat erittäin kovaa ja tykkäävät puolustaa eteenpäin.

Pohjanpalo arvioi kehittyneensä kahden Venezia-kautensa aikana etenkin pelin taktisessa ymmärtämisessä ja sijoittumisessa. Suomalaisen maalivainulle onkin tilausta Cardiffin huipputärkeässä ottelussa.

– Walesin puolustuksessa saattaa olla linjan takana tilaa, jos hyökkäyspelaajista toinen tulee vastaan ja aukaisee sen tilan taakse. Yksittäinen peli on aina yksittäinen peli. Silloin voi kaikkea tapahtua.

Venetsia miellyttää

Pohjanpalon kolme viimeistä kautta ovat olleet komeaa nousukiitoa. Lainapesti Turkin Rizesporissa toi 16 liigamaalia kaudella 2021–2022, pysyvä siirto Veneziaan tarjosi uuden ja ainutlaatuisen ympäristön sekä entistä enemmän maaleja.

Viime kaudella Serie B:n maalipörssissä 19 maalilla toiseksi sijoittunut Pohjanpalo on noussut gondolikaupunki Venetsiassa eräänlaiseksi kulttipelaajaksi ja samalla myös joukkueen kapteeniksi, jonka myös paikalliset asukkaat tunnistavat.

– Kaupunki on huikea, varmaan yksi uniikeimmista kaupungeista maailmassa. Ei ole auton autoa missään paitsi siellä, mihin ne pitää jättää. Huikea ja mielenkiintoinen paikka, Pohjanpalo sanoo.

Suomalaistähti asuu poikkeuksellisesti aivan Venetsian ytimessä. Valtaosa seuran pelaajista asuu mantereen puolella, mutta Pohjanpalo nauttii "saaren" tunnelmasta.

– Joka päivä tulee käveltyä samoja reittejä ja moikattua paikallisia asukkaita. Aamuisin käyn samassa kahvilassa hakemassa kahvia. Se on hyvin italialaista elämäntapaa, hyvin letkeää.

Lue myös:

    Uusimmat