Lukas Hradecky on yllättynyt oman joukkueensa epäkypsyydestä: Nuoret pelaajat ovat juosseet Cristiano Ronaldon pelipaidan perässä – "En tiedä, mistä se johtuu"

Lukas Hradeckyn kohtaamiset suurseurojen kanssa 5:25
Lukas Hradecky pohti Leverkusenin alkua Mestarien liigassa ja ennakoi tiistai-illan huippukamppailua Atletico Madridia vastaan.

Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kaipaa Mestarien liigassa kipeästi voittoja. Joukkue on D-lohkon viimeisenä vailla yhtään pistettä. Helpolla niitä ei irtoa myöskään tiistaina, kun saksalaisjoukkue astelee Wanda Metropolitanolle Atletico Madridin vieraaksi.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Morella!

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

– Uskon, että se jossain vaiheessa tapahtuu. Emme ole luovuttaneet vielä mitään, vaikka olemme olleetkin hiukan keltanokkia kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Virheitä on sattunut itselle ja joukkueelle. Muutenkin pelistä on puuttunut itsevarmuutta. Yritämme saada sitä kuntoon, tämä olisi tietenkin iso voitto, Hradecky sanoo MTV Urheilulle.

Leverkusen hävisi Mestarien liigan ensimmäisellä ottelukierroksella Lokomotiv Moskovalle kotikentällä 1-2. Hradeckylle sattui ottelussa kohtalokas virhe, jonka hintana oli lopulta tappio. 

(juttu jatkuu videon jälkeen)


Hradeckya ja Leverkusenia ovat tiistaina vastassa esimerkiksi maailman parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Jan Oblak ja päävalmentaja Diego Simeone. Hradecky ymmärtää, mistä slovenialaisvahdin arvostus nousee.

– Monien mielestä hän on maailman paras. Hän ei kuitenkaan ole sitä jokaisella osa-alueella. Jalalla pelaavana liberona hän on kuitenkin jopa vähemmän aktiivisempi kuin minä. Maaliviivalla reaktiotorjujana häntä on vaikea ohittaa.

– Hän hyötyy paljon Atleticon puolustavasta pelitavasta. Hänen ei tarvitse ottaa lähellekään niin paljon riskejä kuin meikäläisen - enkä missään nimessä vertaa itseäni hänen tasolleen. Jos kuitenkin saa keskittyä vain maalivahdin tehtäviin, se on helpompaa esimerkiksi suhteessa median huomioon. Virhealttius on myös pienempi, Hradecky analysoi.

Simeone on valmentanut Atletico Madridia vuodesta 2011. Kahdeksan vuoden aikana hän on juurruttanut joukkueeseen puolustusorientoituneen pelitavan, josta joukkueen tuntee koko jalkapalloileva maailma. 

– He tekevät ihan uskomattomalla sydämellä töitä. Joskus tulee Twitterissä nähtyä klippejä, jossa he juoksevat lujaa omaan päähän puolustamaan, Hradecky sanoo.

– Hieno pelata Oblakia vastaan ja väijyä Simeonen rähjäämistä sivurajalla aina kun peli on toisessa päässä. Nämä ovat niitä kokemuksia, jotka ovat niin sanotusti mittaamattomia.


Bayer Leverkusen on nuori joukkue, ja se on näkynyt Euroopan suurimmassa seurajoukkueturnauksessa. Hradecky on yllättynyt Leverkusenin epäkypysyydestä Mestarien liigan ensimmäisissä otteluissa.

– Kokemattomuus on vähän näkynyt. Pieni yllätys se on minullekin ollut. En tiedä, mistä se johtuu, mutta minäkään en ole pystynyt vielä pelaamaan omalla tasollani. Johtuuko se sitten joukkueen epävarmuudesta vai mistä, Hradecky pohtii.

Maalivahti arvioi yhdeksi syyksi seurojen erilaiset historiat eurokentillä. Leverkusenin ottelut Mestarien liigassa lasketaan kymmenissä, Juventuksen useissa sadoissa.

– Emme ole olleet omia itsejämme. Olemme pelanneet Mestarien liigassa otteluihin ihan eri mentaliteetilla kuin Bundesliigassa, jossa vastustajia vastaan on pelattu useita kertoja, eikä kukaan jännitä.

Joukkue on tehnyt otteluissa Lokomotiv Moskovaa ja Juventusta vastaan yhden maalin ja päästänyt viisi. 

– Olemme ehkä kunnioittaneet vastustajia liikaa. Se on paras selitys. Bundesliigassa menemme kentälle vain tekemään oma hommamme, niitä vastustajia vastaan on pelattu niin monta kertaa. Nyt kun tulee yhtäkkiä Cristiano Ronaldo vastaan niin meidänkin jätkät lähtevät spurttaamalla pyytämään pelipaitaa häneltä, Hradecky sanoo.

Tiistaina vastapuolelta löytyy myös yksi eurojalkapallon kuumaverisimpiä provokaattoreita, huippuhyökkääjä Diego Costa. Hradecky naurahtaa, kun puhe siirtyy espanjalaiseen.

– Olen näitä kavereita kohtaan aika jääkylmä. Jos he jotain yrittävät, en lähde v*ttuilemaan takaisin. Meillä on muita jätkiä, jotka heittävät löylyä sille kiukaalle, Hradecky hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat