Barcelona altavastaajana kahden suuren kohtaamiseen – osuuko Robert Lewandowski taas? "Ei hän Messin tasolla ole"

Barcelona ja Bayern München – kaksi Euroopan palkituimpiin seuroihin lukeutuvaa juggernautia kohtaavat Mestarien liigan puolivälierässä perjantai-illan kunniaksi. Näyttämö kahden suuren välille on asetettu, mutta onko ailahtelevasta Barcelonasta vastusta huippuvireiselle Bayernille?

Barcelona on ollut kaukana vakuuttavasta koronaviruspandemian aiheuttaman ottelutauon jälkeen. Ottelutauon jälkeisestä 12 pelistä neljä on päättynyt joko tappioon tai tasapeliin, eivätkä joukkueen niukat 1-0-voitot Athletic Bilbaosta, Espanyolista ja Real Valladolidista varsinaisesti riemastuttaneet seuran kannattajia Real Madridin marssiessa La Ligan mestaruuteen.

Bayern on sen sijaan kypsynyt säälimättömäksi voittokoneeksi tammikuun talvitauon jälkeen. Saksan voimanpesä on voittanut viimeisestä 24 ottelustaan peräti 23 peliä, yltäen samalla 13 peräkkäiseen voittoon Bundesliigassa.

Bayern on jo voittanut Bundesliigan ja Saksan cupin tällä kaudella, mutta se haluaa palkintokaappiinsa myös sen kuudennen Mestarien liigan pystin. Nälkä kasvaa syödessä, eikä Hansi Flickin miehistö aio tyytyä mihinkään muuhun kuin mestaruuteen.

Bayern voitti turnauksen neljännesvälierissä Chelsean yhteismaalein 7-1. Robert Lewandowski oli joukkueensa jokaisessa osumassa mukana, tehden neljän maalisyöttönsä lisäksi kolme täysosumaa. Joukkueen hyökkäys koostuu kuitenkin myös muista vaarallisista tekijöistä, kuten Serge Gnabrysta ja Thomas Mülleristä.

– Se uhka ei tule vain keskeltä, vaan molemmilta laidoilta on kykyä tulla läpi ja ruokkia Lewandowskia. Tämä tulee olemaan tosi kova pala Barcelonalle, C Moren asiantuntija Petri Pasanen ennakoi yllä artikkelikuvan videolla.

Messi tuo Barcelonalle toivonkipinän

Vaikka elämä Barcelonan pelaajana ei välttämättä ole täydellistä tällä hetkellä, on potku-uhan alla olevalla Quique Setiénillä tarpeeksi paljon laatua laittaa Bayernin alakerta koville.

Barcelona on tehnyt 13 maalia viimeiseen seitsemään otteluunsa Euroopan kentillä, eikä Lionel Messin tuomaa vaaraa ja kykyä ottaa joukkue omille harteilleen voi koskaan sulkea pois.

Setiénin mielestä argentiinalaistähden kyky ratkaista pelejä itsekseen on yhä lyömättömällä tasolla, miksi myös Bayern on valmistautunut merkkaamaan hänet erityisen huolellisesti.

– Lewandowski on mahtava pelaaja, mutta ei hän Messin tasolla ole. Se on selvää. Hän voi auttaa voittamaan pelin, mutta olen aina uskonut joukkueen vahvuuteen, Setién kertoi lehdistölle ennen perjantain huippukamppailua.

– Tämä ei ole Bayern vastaan Messi, vaan Bayern vastaan Barcelona. Totta kai me olemme opetelleet, miten pelata Messiä vastaan. Meidän on tunnistettava ne tilat, laitettava hänet paineen alle ja koitettava voittaa yksi vastaan yksi -tilanteet, Flick sanoi omassa lehdistötilaisuudessaan.

Barcelona on myös jo 13. vuotta peräkkäin Mestarien liigan kahdeksan parhaan joukossa, mikä on kilpailun uusi ennätys, eikä se ole hävinnyt tämän kauden turnauksessa yhtäkään peliä.

Katalonialaisseura on kuitenkin hävinnyt enemmän Mestarien liiga -otteluita Bayern Münchenille kuin millekään muulle seuralle. Viisi joukkueiden viimeisestä kahdeksasta kohtaamisesta on päättynyt saksalaisten hyväksi Barcelonan voitettua vain kahdesti.

Mestarien liigan puolivälierät C Morella tällä viikolla:

Barcelona–Bayern München perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Manchester City–Lyon lauantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä

Studiolähetys alkaa päivittäin klo 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat