Tuomas Virkkusen kommentti: Hän hymyilee jälleen! Barcelonassa tapahtunut silmiinpistävä käänne

8:05
Lionel Messiltä vastustamattomia maaleja – Barcelona jyräsi Alavesin La Ligassa viime lauantaina.

Tähtipelaaja Lionel Messin muuttunut kehonkieli enteilee parempia aikoja Barcelonalle, joka voi menestyä Mestarien liigassa PSG:n luomasta jättihaasteesta huolimatta, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen. 

Kaksi kuukautta on jalkapallossa mielettömän pitkä aika. Sen on jälleen kerran PSG:n ja Barcelonan välinen ennakkospekulointi vaihtuvine elementteineen todistanut. Loukkaantumisten ja valmentajavaihdosten taustalla kaikkein merkittävin, PSG:n kannalta pelottavin, asia on se, että Messi hymyilee jälleen.

Reilu pari kuukautta sitten Barca hävisi alkulohkon vikan ottelunsa surkean esityksen jälkeen Juventukselle 0-3. Peli oli puuroa, väkinäistä. Ronald Koemanin paljonpuhuttu sukupolvenvaihdos ei ollut lähtenyt lentoonsa, joskaan sitä kovin moni kyynikko oli odottanutkaan.

Vuoden vaihtuessa tulokset alkoivat parantua, peliesitykset vain hieman. Espanjan supercupissa tuli tappio ja Messille historian ensimmäinen punainen Barcassa. Kaiken paisuttelun ja kritiikin keskellä joukkue otti voittoja, vaikkakin joutui nöyrtymään aina jatkoajalle useampaan kertaan "heikompiansa" vastaan. Luonnetta se kuitenkin osoitti. Sellaista mitä ei todellakaan aina ole tästä joukkueesta huokunut. Päinvastoin, kun on katsellut yhtätoista valentinkonosta surffailemassa nurmikolla, on voinut kysyä sen klassisen "mistä noille maksetaan".

Joukkueurheilussa yksi keskeisimmistä elementeistä on kieltämättä asenne, taistelu joukkueen puolesta. 50/50-palloista tappelu, liukkarit, kaksinkamppailut...pienten marginaalien peleissä niillä jopa voitetaan pelejä. Ei tämä keskeisin asia ole tämän hetken Barcassa, mutta silmiinpistävää se on, koska useina vuosina sitä on kaivattu.

Koeman näyttää saaneen joukkuehengen kohdalleen, mikä ei todellakaan ole automaatio kaiken kesällä tapahtuneen jälkeen. Sen lisäksi Koeman näyttää onnistuneen siinä, missä Ernesto Valverde ja Quique Setien epäonnistuivat: Antoine Griezmann näyttää Antoine Griezmannilta, eikä vain toisen palapelin palaselta, jonka ei kuulunut koskaan tähän palapeliin sopiakaan. Koeman on löytänyt hänelle paikan.

Ousmane Dembele on kuntoutunut vaivoistaan ja pelaa ehkä uransa parasta palloa Barcelonassa. Frenkie de Jongin lopullinen paikka on löytynyt ylemmältä oksalta, missä hän loistaa illasta toiseen. Pedri näyttää siltä, että Andres Iniestan inkarnaatio on hänessä.

Mutta, ennen kaikkea, Hän hymyilee jälleen. Loka-marraskuun aikoihin elekieli, ilmeet ja kaikki muu kertoivat, kuinka vaikeaa Messillä on. Ei pelkästään pelillisesti, vaan kesän tapahtumien vuoksi, mistä sai luonnollisestikin sen fiiliksen, että sydän ei ole enää mukana. Vastoin Anna Puun lyriikoita, Messi ei ehkä sittenkään ollut sun vuonna 2020, vaan 2021.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Taikuri näytti Betisiä vastaan jumalaisuutensa kääntämällä yksin koko ottelun kuvan, perusmessiä. Deportivo Alavesia vastaan (video jutun yllä) Messi taikoi jostain kaksi häikäisevää maalia, joiden maaliodottama oli 0,03! Perusmessiä tämäkin, mutta ei vielä viime vuoden lopulta näkynyt näitä tehoja, kun Messi osui silloin käytännössä vain pilkulta.

Hymy on kaunis, paitsi PSG:n mielestä.

Mestarien liigan ottelut C Morella tällä viikolla:

Aika

Tiistai 16. helmikuuta

Ohjelmatiedot

22.00

Barcelona-PSG

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Leipzig-Liverpool

C More Sport 2/cmore.fi

Keskiviikko 17. helmikuuta

22.00

Porto-Juventus

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Sevilla-Dortmund

C More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja