Lionel Messi hakee revanssia Kylian Mbappésta: Barcelonan ja PSG:n kohtaaminen on täynnä tilastoknoppeja

Barca-fanit täyttivät Barcelonan kadut 1:07
Kevät 2017: Barcelona käänsi 0–4-tappioaseman 6–5-voitoksi PSG:stä. Tältä näytti Barcelonan kaduilla ihmenousun jälkeen.

Kun Neymar on reisivamman takia poissa, katseet kohdistuvat PSG:n ja Barcelonan välisessä Mestarien liiga -kohtaamisessa erityisesti Kylian Mbappén ja Lionel Messin suuntaan. Heidän edellisessä totisessa kohtaamisessaan, vuoden 2018 MM-kisoissa, pidemmän korren veti Mbappé.

Ensimmäisen kerran PSG:n penkin päässä Mestarien liiga -ottelussa istuva Mauricio Pochettino uskoo, että Mbappé, 22-vuotias ranskalainen, pystyy vastaamaan odotuksiin kovassa paikassa.

– Odotan häneltä sitä, mitä odotan aina suurilta pelaajilta. Olen erittäin tyytyväinen hänen suorituksiinsa sen jälkeen, kun saavuin tänne, Pochettino sanoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Argentiinalaisluotsin aikakausi PSG:n peräsimessä alkoi 2. tammikuuta, kun pariisilaisseura oli antanut potkut saksalaiselle Thomas Tuchelille.

Neymarin poissaolon lisäksi Pochettinolla on muutakin mietittävää. Hän ei vielä maanantaina tiennyt, pelaako Marco Verratti tiistaina PSG:n keskikentällä. Sen sijaan ykkösvahti Keylor Navas on taas pelikunnossa oltuaan viime viikkoina sivussa neljästä ottelusta.

Navasilla onkin tiistaina mielenkiintoinen mörkö selätettävänään. Real Madridissa kolmea Mestarien liigan voittoa juhlinut costaricalainen on kohdannut Barcelonan 13 kertaa ja päästänyt näissä otteluissa 28 maalia. Lukema on kaikki joukkueet mukaan luettuna synkin hänen urallaan.

Ja jos pelkkiä tilastoja katsotaan, ei PSG:llä joukkueenakaan tule olemaan tiistaina helppoa. Ranskalaisjoukkueet ovat kohdanneet Barcelonan Camp Noulla kaikkiaan 15 kertaa, ja Metz on ainoa, joka on onnistunut voittamaan siellä. Tämä tapahtui vuonna 1984.

Edellisen kerran kun Barcelona ja PSG kohtasivat, PSG vei nimiinsä ensimmäisen osan kotonaan 4–0, mutta Barcelona oli kotonaan murskaava ja eteni jatkoon 6–1-voiton turvin.

Tiistain kohtaamisen alla Espanjassa vannotaan Messin nimiin – niin kuin niin monta kertaa aiemminkin.

Argentiinalainen on osunut tämän kauden Mestarien liigassa vain kolme kertaa, mutta Mundo Deportivo -lehden Xavier Bosch nostaa esiin barcelonalaisittain lohdullisen huomion: Messi on tehnyt kaudesta 2008–2009 lähtien vähintään yhden hattutempun kaudessa, mutta tältä kaudelta kolmen maalin ilta puuttuu vielä.

– Tästä voi tulla hieno päivä, Bosch mehustelee.

Mestarien liigan ottelut C Morella tällä viikolla:

Aika

Tiistai 16. helmikuuta

Ohjelmatiedot

22.00

Barcelona-PSG

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Leipzig-Liverpool

C More Sport 2/cmore.fi

Keskiviikko 17. helmikuuta

22.00

Porto-Juventus

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Sevilla-Dortmund

C More Sport 2/cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat