Cristiano Ronaldo murjoi Barcelonaa – Manchester Unitedille kävi "grande katastrof" Mestarien liigassa

C Moren selostaja Niki Juusela totesi ennen illan ottelua, että Manchester Unitedille olisi "grande katastrof" jäädä ilman pudotuspelipaikkaa jalkapallon Mestarien liigassa. Näin kävi, kun RB Leipzig peittosi päätöskierroksen ottelussa manchesterilaiset 3–2.

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

H-lohkon tilanne kupli päätöskierrokseen lähdettäessä kihelmöivänä, kun United, PSG ja Leipzig olivat kaikki yhdeksässä pisteessä taistelemassa kahdesta pudotuspelipaikasta. Kolmessa pisteessä olleen Istanbul Basaksehirin tilanne oli sen sijaan selvä: se jäisi varmasti lohkojumboksi.

Leipzig höyrysi heti alkuhetkillä heikkorakenteisesti esiintynyttä Unitedia vastaan. Angelino ampui avausmaalin takakulmaan jo toisella peliminuutilla, ja 11 minuuttia myöhemmin Amadou Haidara kasvatti johtoa hänen keskityksestään.

Ilmassa oli toisella jaksolla jo ratkaisun makua, kun Justin Kluivert iski Leipzigille 3–0. Taisto sai kuitenkin vielä huiman annoksen jännitystä, kun Bruno Fernandes viimeisteli Unitedin illan ensimmäisen rangaistuspotkusta 80. minuutilla ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Paul Pogba puski ja pallo löysi kolmen kimmokkeen kautta tiensä Leipzigin maaliin.

Leipzig kuitenkin kesti lopun, vaikka aivan viime hetkillä lisäajalla Nordi Mukiele oli pelata pallon omaan maaliin. Leipzigin maalivahti Peter Gulacsi kuitenkin pelasti tilanteen.

Lohkon toinen päätöskierroksen ottelu PSG–Basaksehir keskeytettiin avausjaksolla 0–0-tilanteessa neljännen erotuomarin käytettyä mustaan ihonväriin viittaavia sanoja Basaksehirin vaihtopelaajasta. Leipzigin voitettua Unitedin varmistui kuitenkin se, että se ja PSG ottavat  lohkon pudotuspelipaikat. Unitedin eurokausi jatkuu lohkon kolmossijan myötä Eurooppa-liigassa.

Cristiano Ronaldo hoiti rankkarit

Juventuksen Cristiano Ronaldo oli puolestaan esillä kohdattuaan Lionel Messin tähdittämän Barcelonan. Portugalilainen maalasi rangaistuspotkuista kaksi osumaa Juventuksen 3–0-vierasvoitossa.

Ronaldo iski ensimmäisen kerran hankkimastaan rangaistuspotkusta 13. minuutilla painamalla pallon tylysti keskelle maalia.

Weston McKennie kasvatti Juventuksen johtoa jo seitsemän minuutin päästä.

Ronaldo hankki myös Juventuksen toisen rangaistuspotkun, jonka se sai toisella jaksolla. Tällä kertaa portugalilainen sijoitti pallon vasempaan kulmaan.

Juventus nousi voitolla G-lohkon ykköseksi ohi Barcelonan. Kumpikin pudotuspelipaikkansa jo aiemmin varmistanut joukkue keräsi 15 pistettä.