Mainos

Tuomas Kyrön Miniää meni päivässä yli 30 000 kappaletta!

Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija Tuomas Kyrön teos Miniä oli saatavilla kaupanpäällisenä vain eilen Kirjan ja ruusun päivänä minkä tahansa kirjan ostaneille, eikä kirjaa saa rahallakaan Kirjan ja ruusun päivän jälkeen.

Kyrön kirjaa jaettiin yhden päivän aikana selvästi yli 30 000 kappaletta, mikä oli myös tavoite. Kirjakauppiaiden ottama painos oli reilut 30 000 kappaletta.

Tulos on hurja, sillä vuoden 2011 myydyin kaunokirja oli Laila HirvisaarenMinä, Katariina. Sitä myytiin kaikkiaan 83 900 kappaletta paljon pidemmän ajan sisällä joulusesongin aikaan.

Tuomas Kyrö on tällä hetkellä selkeästi suosituin kirjailijamme. Hänen aiempi teoksensa Mielensäpahoittaja oli maaliskuussa edelleen Mitä Suomi lukee -listan kakkonen ja uusi teos Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike singahti heti ilmestyttyään sijalle kuusi. Miniä-teos jatkaa Mielensäpahoittaja-saagaa. Kirjassa 80-vuotias appiukko tulee yllättäen miniän vaivoiksi.

Miniä loppui eilen joistakin kirjakaupoista, mutta kirjat toimitetaan jälkikäteen kaikille Kirjan ja ruusun päivän lukijoille.

Tuomas Kyrö lupasi eilen MTV3:n haastattelussa, että suosittu Mielensäpahoittaja-sarja jatkuu.

– Jatkuuko se sitten yhden vai kuusi osaa, sitä en ole vielä päättänyt, Kyrö sanoi.

Eilen hän sai joka tapauksessa kirjoittaa teoksiinsa signeerauksia käsi kipeänä, joten kiinnostusta lukijoilla ainakin on.

Kirjan ja ruusun päivän tapahtuma oli kirjakauppojen yhteinen hanke, jolla kirjakaupat halusivat muistuttaa paikallisen kirjankaupan merkityksestä lähialueen kirjakulttuurin kohtaamispaikkana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.