Tuomas Enbuske kommentoi rajuista podcast-paljastuksistaan noussutta kohua: "Ymmärrän täysin kertomisen aiheuttaman vihan"

1:31
Tuomas Enbuske haki töitä omalta alaltaan valenimellä – ei päässyt edes haastatteluun

Tuomas Enbuske kommentoi sosiaalisessa mediassa podcastistaan noussutta kohua.

Juontaja-toimittaja Tuomas Enbuske aiheutti valtaisan kohun, kun hän kertoi hurjista vuosistaan uuden Enbusken miljonäärit -podcastinsa tuoreimmassa jaksossa.

Enbuske keskusteli rahasta ja elämästä liikemiesJari Sarasvuon kanssa. Podcast-jaksossa myös omista tuloistaan avoimesti puhunut Enbuske paljasti muun muassa käyttäneensä maanisessa vaiheessa juhliessaan satoja euroja kokaiiniin ja nöyryyttäneensä prostituoituja.

Enbuske on saanut kehuja siitä, että hän puhuu rehellisesti omista kokemuksistaan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja maniasta. Twitterissä vilkkaana käydyssä keskustelussa on kuitenkin myös kyseenalaistettu se, onko hänen kuvaamastaan käytöksestä kertomienn rohkeaa ja kehujen arvoista.

Palaute ja närkästys ovat tiettävästi kantautuneet myös Enbusken korviin, sillä hän julkaisi keskiviikkona Facebookissa julkisen kirjoituksen, jossa hän kommentoi kohua.

Enbuske muistuttaa kirjoituksessaan sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä ja kertovansa kokemuksistaan, jotka liittyvät hänen sairauteensa.

– Maanisdepressiivisyyden kuvaus ei ole kaunista kuultavaa. Se ei ollut minulle sitä, mitä julkkikset kertovat lehtihaastatteluissa. Se oli helvetti. En uskaltanut nukahtaa, koska herätessäni huusin kauhusta. Se on kamala sairaus, jonka ennuste on todella huono, hän aloittaa.

– Puhuin siitä Jari Sarasvuon kanssa podcastissani. Ymmärrän täysin siitä kertomisen aiheuttaman vihan. Itse ällöttyisin aivan varmasti. Silti, tai juuri siksi, päätin kertoa sen nyt niin rumana, rehellisenä ja paljaana kuin itse sen sairastin, Enbuske jatkaa.

Jos kirjoitus ei näy, voit lukea sen myös tästä.

Hän perustelee kirjoituksessaan puhuneensa inhorealistiseen sävyyn, koska häntä kuunnellaan. Hän sanoo myös olevansa tottunut julkisuuteen ja siihen, ettei palaute ole aina positiivista. 

Nykyisin Enbuske kirjoittaa olevansa onnellinen, kun hän herää aamuisin. Tästä hän kiittää lääkitystä, joka auttanut kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoidossa.

– Ihmeellistä, kuinka paljon kaikessa on kyse aivokemiasta. Lääkettä olen nyt syönyt 1,5 vuotta. Ja se todellakin toimii. Olen onnellinen, että sain toisen mahdollisuuden elämässäni.

Pari vuotta sitten yllättäen julkisuudesta kadonnut Enbuske palasi julkisuuteen viime vuoden lopulla, kun hän kertoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa sairastuneensa vaikeaan masennukseen. 

Enbuske kertoi haastattelussa myös muun muassa ostaneensa kymppitonnien edestä taidetta, kun kaksisuuntainen mielialahäiriö oli maanisessa vaiheessa kesällä 2019. Samoihin aikoihin hän erosi kihlatustaanSarian Antilasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja