HS: Julkisuudesta kadonnut Tuomas Enbuske sairastui vakavaan masennukseen: "En pystynyt tekemään mitään – halusin kuolla"

1:31
Katso yllä oleva video: Tuomas Enbuske haki töitä omalta alaltaan valenimellä – ei päässyt edes haastatteluun.

Julkisuudesta viime vuonna kadonnut Tuomas Enbuske kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa sairastuneensa vakavaan masennukseen.

Masennuksen maanisen vaiheen aikoihin kesällä 2019 Enbuske kertoo juhlineensa paljon ja ostaneensa useilla kymppitonneilla taidetta.

Samoihin aikoihin Enbuske erosi kihlattunsa Sarian Antilan kanssa, mutta löysi myös uuden rakkauden 24-vuotiaan naisen kanssa. Suhde kuitenkin kariutui pian. Lisäksi hän kertoo haastattelussa harrastaneensa ryhmäseksiä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Täydellinen romahdus alkusyksystä

Enbuske kertoo kokeneensa "täydellisen romahduksen" elo–syyskuussa 2019.

– En muista siitä loppukesästä ja syksystä oikein mitään. Se oli niin mustaa ja synkkää aikaa. Kuin jostain leffasta tai unesta, Enbuske toteaa.

Hän koki kaikkien pettäneen hänet, eikä hän voinut luottaa kehenkään, minkä vuoksi hän halusi linnoittautua yksin kotiinsa.

Tilanne meni niin pahaksi, ettei hän pystynyt enää nousemaan sängystä.

– En pystynyt tekemään mitään. Halusin kuolla.

Olisin kuollut ilman lapsia

Enbuske ei kyennyt hoitamaan hänen ja Hannah Norrenan yhteisiä kouluikäisiä lapsia, joten vanhemmat päättivät, että lapset asuvat äitinsä luona. Enbuske toteaa, että olisi kuollut talvella, jos hänellä ei olisi lapsia.

Sairautensa pahimmassa vaiheessa Enbuske joutui mielisairaalaan. Nyt hänellä on vakavaan masennukseen lääkitys, joka auttaa. 

Enbuske kertoo myös, että hänellä todettiin keväällä asperger.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja