Tuomas Enbuske avautuu podcastissaan rajuista vuosistaan – käytti bileiltoina satojen eurojen edestä kokaiinia ja nöyryytti maksullisia seuralaisiaan

Tuomas Enbuske haki töitä omalta alaltaan valenimellä – ei päässyt edes haastatteluun 1:31
Tuomas Enbuske haki töitä omalta alaltaan valenimellä – ei päässyt edes haastatteluun

Tuomas Enbuske avautuu rajuista tapahtumista Enbusken miljonäärit -podcastissaan.

Juontaja-toimittaja Tuomas Enbuske keskustelee Enbusken miljonäärit -podcastinsa tuoreimmassa jaksossa rahasta ja elämästä liikemies Jari Sarasvuon kanssa. Jakson aikana kaksikko keskustelee niin Sarasvuon miljoonaomaisuudesta, kuin Enbusken urallaan tienaamasta palkasta ja tavasta, jolla hän rahojaan on käyttänyt sekä suhteestaan rahaan. 

Enbuske kertoo jaksossa, että hän on suomalaisittain tienannut urallaan varsin hyvin. 

– Suomen suhteessa mulla on ollut paljon rahaa. Mä jossain vaiheessa tienasin 20 000 euroa kuussa palkkaa, Enbuske kertoo. 

– Mä en ole koskaan tienannut noin paljon, en ikinä, Sarasvuo toteaa hämmästellen.

Mittavan kuukausipalkan lisäksi Enbuske kertoo omistaneensa 300 000 euron arvoisen osakesalkun sekä pystyneensä nostamaan firmastaan osinkoja. Enbuske jatkaa kertoen, että häneltä on löytynyt avomallin BMW sekä yli miljoonan euron arvoinen asunto. 

Kun rahaa lopulta oli paljon, sitä myös kului huomattavia summia. Enbuske alkoi esimerkiksi pitämään kotonaan hulppeita bileitä, joissa shamppanja sekä muutkin päihteet virtasivat. Myös huumeet tulivat kuvioihin.  

– Aloin elämään ihan mulkkuelämää, Enbuske kuvailee. 

– Mulla oli varaa alkaa käyttämään kokaiinia, joka on siis ihan helvetin kallista. 

Sarasvuo tiedustelee Enbusken selostuksen lomassa, että kuinka monta viivaa saa yhdestä grammasta kokaiinia. Enbuske kertoo vetäneensä itse niin paksuja viivoja, että illassa saattoi kulua jopa 600 euroa kokaiiniin. Enbusken mukaan yksi gramma kokaiinia maksaa hieman yli 100 euroa Suomessa.

Enbuske kertoo, ettei käytä enää nykyään kokaiinia, jota käytti sanojensa mukaan lääkityksenä ADD:hen. Nykyään Enbuskella on kertomansa mukaan toimiva, oikea lääkitys. Suomessa kokaiinin ostaminen, myyminen sekä hallussapito on laitonta ja kokaiini on luokiteltu erittäin vaaralliseksi huumeeksi. 

Enbusken järjestämät juhlat keskeytyivät juontajan kertoman mukaan vain kerran poliisin vierailuun. Tuolloin Enbuskella oli kertomansa mukaan kotinsa pöydällä 1200 euron edestä kokaiinia, mutta poliisit eivät tulleet sisälle asuntoon, sillä heillä ei ollut virallista kotietsintälupaa. Enbuske hehkuttaa Sarasvuolle nauttineensa tuolloin tilanteen tuomasta adrenaliinista ja jännityksestä. 

– Hain tämmöisiä extreme-kokemuksia. 

Keskustelun edetessä Enbuske kertoo myös käyttäneensä rahojaan seksi- ja seuralaispalveluiden ostamiseen. 

– Ei edes sen seksin takia, koska sitä olisin saanut, vaan sen vallan takia. Mikä on surullista näin jälkikäteen, Enbuske kuvailee.

Juontaja palaa keskustelun edetessä myöhemmin puhumaan suhteestaan prostituutioon ja myöntää jokseenkin nolona, että hän myös piti kadulta löytämiensä naisten nöyryyttämisestä. 

– Mä tykkäsin ottaa sellaisen vähän rumemman prostituoidun kadulta, musta oli jotenkin tosi hienoa, että mä nöyryytin sitä, että se joutui tekemään näin. Ei mitään väkivaltaa eikä mitään tällaista. 

Sarasvuo huomauttaa kuulemalleen, että Enbuske on tätä myötä osallistunut myös ihmiskauppaan. 

– Voi olla, voi olla. En tiedä, mähän kannatan, prostituution pitäisi olla sellaista kuin vaikka Saksassa. Tutkitusti jos prostituoidulla on sutenööri, niin se tienaa enemmän ja tekee vähemmän töitä, sama juttu kuin jos ihmisellä on manageri. 

Enbuske kertoo myös käyttäneensä Subutexia, jota käytetään korvaushoitolääkkeenä. Juontaja tarkentaa Sarasvuolle tämän kysyessä, ettei ole käyttänyt kuitenkaan koskaan suonensisäisiä huumeita. Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Enbuske kertoo käyttäneensä huumeita maanisina vuosinaan, muttei enää nykyään. 

Terveyskirjasto Duodecimin mukaan kaksisuuntaiselle mielialahäiriölle ominaista on vaihtelevin välein seuraavat mania- sekä masennusjaksot. Masennusvaiheet kestävät tyypillisesti pidempään kuin maniajaksot. Manivaiheen aikana kaksisuuntaista mielialahäiriötä poteva saattaa usein tuhlata rahaa ilman arvostelukykyä, hakee äärikokemuksia vaarallisistakin asioista sekä on hyperseksuaalinen. 

Tuomas Enbuske kertoi vuoden 2020 lopulla Helsingin Sanomien haastattelussa sairastuneensa vaikeaan masennukseen. Maanisen vaiheen loppu sijoittui loppukesään 2019, jolloin Enbuske juhli ankarasti. Samoihin aikoihin hän erosi kihlattunsa Sarian Anttilan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat