Tuomaritoiminta herättänyt kovaa kritiikkiä Stanley Cup -finaaleissa – "Olen kertonut mielipiteeni jäähyistä, joista olen eri mieltä"

Boston Bruins päävalmentaja Bruce Cassidy:"Jonkun on pakko hävitä, mutta olemme valmiita voittamaan" 5:24
Pääkuvan videolla Bruce Cassidyn kommentit.

Boston Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy puhui medialle ennen Stanley Cup -finaalisarjan viimeistä ja ratkaisevaa ottelua. 

Finaalisarjan otteluissa on nähty kyseenalaisia vihellyksiä sekä viheltämättä jättämisiä. Esimerkiksi sarjan viidennessä ottelussa Blues teki 2-1-vierasvoittomaalin räikeän tuomarivirheen jälkeen. 

Tapaus nostatti runsaasti kritiikkiä.

– Nämä tuomarit ovat täällä syystä. Heidät on arvioitu olevan parhaita. Olen kertonut mielipiteeni jäähyistä, joista olen eri mieltä. Odotan, että he ovat hyviä ja viheltävät sen, mitä näkevät. Toivottavasti se on hyvä peli heiltä, Cassidy totesi tuomareista.

Cassidy siirtyi Bruinsin päävalmentajaksi apuvalmentajan tontilta kesken kauden 2016-2017. 

Siitä lähtien Bruinsin suunta on ollut ylöspäin ja se on huipentumassa ensi yönä finaalisarjan seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun St. Louis Bluesia vastaan. 

Cassidy ei ollut kuitenkaan ehtinyt miettiä omaa perintöään. 

– Puhun pelaajille siitä (perinnöstä) paljon, ennen pudotuspelejä ja pelaajille, jotka ovat leimautuneet vuosien varrella. Esimerkiksi Torey (Krug): hän on hyökkäävä pelaaja, mutta haluaa olla kokonaisvaltainen. Ja mielestäni hän on siinä onnistunut, hän on puolustanut hyvin ja silti pitänyt tilastot hyökkäyssuuntaan.

Brad Marchand, miten hän on kasvanut sarjan eliittipelaajaksi. En ole miettinyt omaani paljonkaan, haluan nimeni vain siihen perhanan kannuun, hän jatkoi.

Cassidy on luottavainen siihen, että pelaajat pystyvät pääsemään jännityksen yli, kun kiekko putoaa jäähän.

– Mielestäni on normaalia, että jännittää. Se on vain ihmisluontoinen asia, mutta toivottavasti he pääsevät siitä nopeasti yli. Kun kiekko putoaa, toivottavasti jokainen palaa takaisin jääkiekkomoodiin. Mitä nopeammin pääsemme siihen, sen parempi.

Bruins tekee mahdollisesti otteluun pienen kokoonpanomuutoksen, kun aivotärähdyksestä kärsinyt puolustaja Matt Grzelcyk on toipunut. Hän korvaisisi Connor Cliftonin.

– Grelczyk pystyy pelaamaan, hänen pelaamisestaan päätetään juuri ennen peliä, Cassidy kertoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat