St. Louis Bluesin kärkihyökkääjä ollut Tuukka Raskin murheena – "Yritän vain olla nopea"

Ryan O'Reilly ennakoi Stanley Cup -finaaleiden kuudetta ottelua 2:43
Pääkuvan videolla Ryan O`Reillyn mietteitä!

St. Louis Bluesin hyökkääjä Ryan O`Reilly on noussut Stanley Cup -finaaleissa joukkueensa ratkaisijapelaajaksi. 

O`Reilly, 28, on tehnyt viidessä finaalisarjan ottelussa Boston Bruinsia vastaan kuusi tehopistettä. Näistä puolet, eli kolme, on ollut maaleja.

Miten hän pystynyt ohittamaan vahvassa torjuntavireessä olevan Tuukka Raskin?

– Yritän vain olla nopea. Hän on hyvä maalivahti – jos aikailet, hän torjuu kyllä. Oma tehtäväni on vain saada kiekko mahdollisimman nopeasti liikkeelle, O`Reilly vastasi MTV Urheilulle. 

Saint Louisisin kaupungissa eletään kiekkobuumia. Joukkue pelaa seurahistorian kolmatta kertaa finaaleissa ja jahtaa kaikkien aikojan ensimmäistä mestaruuttaan. 

O`Reilly on huomannut kannattajista jännityksen ja innostuneisuuden.

– Se on uskomatonta. On ollut mahtavaa nähdä, miten koko kaupunki on joukkueen takana ja sitä on vaikea pukea sanoiksi. Kun kävelee kaupungilla, näkee miten innokkaana he ovat. Tämä on paljon suurempaa, kuin tämä joukkue.

Nyt St. Louis Bleusilla on oiva mahdollisuus kirjoittaa historiaa ja päättää yli 50 vuoden pitkä odotus kotiyleisönsä edessä. 

O`Reillyllä on tähän selvä suunnitelma. 

– Pitää mennä vaihto kerrallaan ja pitää olla kurinalainen. Tiedämme, että meistä jokainen voi auttaa toista, liikuttaa jalkojamme, pitää mailat alhaalla – se on tietynlaista tietoutta, jota sinulla pitää olla.

– Meidän pitää olla todella intensiivisiä jokaisessa tilanteessa, mutta meidän pitää kilpailla ja olla varmoja, että käytämme jalkojamme, emmekä mailojamme, hän jatkoi. 

Joukkueet kohtaavat kuudennessa finaaliottelussa sunnuntaina ja maanantain välisenä yönä. St. Louis Blues johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3-2.

Katso pääkuvan videolta Ryan O`Reillyn koko haastattelu!


Lue myös:

    Uusimmat