Tuukka Raskin valmentaja antoi palaa kohutilanteesta – "Se oli törkeää, NHL saa mustan silmän!"

Boston Bruinsin fanit heittelivät rojua jäälle ja päävalmentaja Bruce Cassidy kiehui sen jälkeen kun hänen joukkueensa oli hävinnyt NHL:n loppuottelusarjan viidennen pelin St. Louis Bluesille 1–2.

Bostonilaisia kuohutti Bluesin David Perronin kolmannen erän puolivälissä laukomaa 2–0-maalia edeltänyt tilanne. Bluesin Tyler Bozak ajoi takaapäin kiinni Bruinsin Noel Acciariin, joka lensi rajunnäköisesti selälleen, kun Bozakin jalat iskeytyivät hänen kantapäilleen. 

Acciari löi päänsä jäähän ja joutui NHL:n aivotärähdysprotokollan mukaiseen tarkkailuun. Tilanteesta ei vihelletty jäähyä, ja hetkeä myöhemmin Tuukka Rask antautui Perronille sekavassa pomppukiekkotilanteessa.

– Se, ettei vihelletty jäähyä... heidän pelaajansa oli matkalla vaihtoon, se tapahtui aivan erotuomarin edessä. Se oli jalkakamppi. Meidän pelaajamme joutui pois mahdollisen aivotärähdyksen takia. Se oli räikeää. Sillä oli iso vaikutus peliin, Cassidy lateli ESPN:n mukaan.

Perronin maali riitti lopulta Bluesille voittoon, vaikka Boston kavensi loppulukemiksi 2-1. Blues johtaa nyt finaalisarjaa 3-2 ja voi voittaa seuran ensimmäisen mestaruuden sunnuntaina kotihallissaan. Bozak luonnehti tilannetta kamppailuksi kiekosta.

– Rehellisesti sanottuna en tiedä. Peli on nopeaa. Taistelin vain kiekosta. Onneksi me saimme sen ja se päätyi maaliin, joten kelpaa meille, Bozak sanoi.

"Se oli törkeää"

Erotuomarien toiminta on noussut loppuottelusarjan puheenaiheeksi. Sarjan kolmen ensimmäisen ottelun aikana Blues pelasi 14 kertaa alivoimaa, ja tuon jälkeen Bluesin valmentaja Craig Berube ilmoitti julkisesti, ettei hyväksynyt kaikkia jäähyjä. Bruins-luotsi Cassidyn mielestä tämä muutti erotuomarien linjaa.

– Tarina muuttui kolmannen pelin jälkeen. Vastustaja valitti, ja se näyttää muuttaneen kaiken, Cassidy sanoi.

Bluesin valmentaja Berube oli eri mieltä Cassidyn kanssa.

– Se, että kommenttini olisi muuttanut – en ole samaa mieltä, mutta sillä ei ole väliä. En ole täällä tuomitsemassa erotuomareita ja vihellyksiä, Berube vastasi.

Viiden ottelun aikana Bluesille on vihelletty 46 jäähyminuuttia, Bruinsille 36. Cassidy nosti NHL:n erotuomarien toiminnan esiin koko pudotuspeleissä.

– NHL on saanut mustan silmän tuomaroinnista näissä pudotuspeleissä ja tämä on taas tilanne josta puhutaan. 

– Mielestäni tämä oli mahtava jääkiekko-ottelu. Se vihellys... Aikaa oli vielä, mutta se teki voittamisesta meille todella vaikeaa tänä iltana. Joten olen pettynyt. Se oli törkeää, Cassidy sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat