Tuomaritoiminnalle taas rajua kritiikkiä Valioliigassa – Erling Haaland puuttui vastustajaluotsin tylytykseen: "Minäkin olisin raivoissani"

Fulhamin ja Manchester Cityn välisessä lauantaisessa ottelussa nähtiin kiistanalainen tilanne, kun Cityn maali hyväksyttiin, vaikka Manuel Akanji oli paitsiossa.

Fulham ja City taistelivat avausjaksolla vielä tasapäin, kun Tim Ream oli tuonut vierasjoukkueen tasoihin hallitsevaa mestaria vastaan. Fulhamin sai kuitenkin kovan iskun palleaan aivan avausjakson lopulla, kun Nathan Ake puski pallon verkkoon.

Osuma nostatti kuitenkin raivon Fulham-leirissä, sillä City-puolustaja Manuel Akanji seisoi paitsioasemassa suoraan maalivahti Bernd Lenon edessä estäen häntä näkemästä palloa.

Vaikka Akanji ei osunutkaan palloon, vaikutti hän Fulham-leirin mielestä peliinja täyttäen täten paitsion tunnusmerkit. Fulham-luotsi Marco Silva oli vihainen ottelun jälkeen.

– Jokainen, joka pelaa jalkapalloa, ja jolla on vähän tietoa pelistä, olisivat sataprosenttisesti sitä mieltä, että VARin olisi pitänyt hylätä tuo maalia. Mitä useammin näet tuon tilanteen, sitä enemmän tajuat, että se olisi pitänyt hylätä, Silva vaahtosi BBC:n mukaan.

– Pelaaja oli linjan takana suoraan pallon linjalla. Se oli selvä paitsio. Tuo on mahdotonta olla näkemättä.

Myös supertähti Erling Haaland asettui puolustamaan Fulhamia.

– Se oli paitsio. Minusta tuntuu pahalta heidän puolestaan. Minäkin olisin raivoissani tuollaisen jälkeen, Haaland sanoi beIN SPORTSin haastattelussa.

Paitsio tai ei osuma hyväksyttiin. Takaisku vei Fulhamilta parhaimman terän, eikä hylätystä maalistakaan olisi ollut lopulta apua Fulhamille, sillä Manchester City murjoi lontoolaiset Haalandin johdolla tylysti 5-1.

Lue myös:

    Uusimmat