Chelsea-luotsi tutkintaan täyslaidallisesta tuomarille – Antonio Conte uhkaili somessa: "Olisit ansainnut sen"

Chelsean ja Tottenhamin sunnuntainen Valioliiga-taisto nostatti tunteita, kun lontoolaisseurojen managerit Thomas Tuchel ja Antonio Conte ottivat yhteen päätösvihellyksen jälkeen. Torikokous johti kummankin ulosajoon, mutta otsikot eivät jääneet siihen.

Ottelu Stamford Bridgellä päättyi 2–2-tasapeliin. Ottelutapahtumia hallinnut näytti jo vievän kolme pistettä paikallisvastustajiltaan, kunnes Harry Kane puski pallon lisäajan kulmapotkusta sisään.

Chelsean saksalaisvalmentaja Tuchel antoi kuitenkin tiukkaa palautetta erotuomari Anthony Taylorille ottelun jälkeen. Tuchel purnasi siitä, miten Tottenhamin ensimmäistä maalia edelsi Kai Havertziin kohdistunut rike sekä paitsio.

Ennen Kanen tasoitusmaalia Spurs-puolustaja Cristian Romero oli puolestaan vetänyt Chelsean Marc Cucurellan hiuksista maahan, mutta selvinnyt ilman korttia.

– Valitettavasti minun on sanottava, ettei kumpaakaan maalia olisi pitänyt hyväksyä, ei todellakaan, Tuchel tilitti Sky Sportsille.

– Se oli selkeä rike Havertzia kohtaan [ensimmäisen maalin] valmistelussa, selkeä virhe. Sen jälkeen näimme selvän paitsion Richarlisonilta. Hän on laukauslinjalla, menee jopa palloa kohti, eikä (Chelsean maalivahti) Edouard Mendy täten näe sitä.

– Ja mistä lähtien jalkapallossa on voinut vetää hiuksista?

Tuchel, jonka kommentit ovat Daily Mailin mukaan otettu FA:n toimesta tutkintaan, myönsi myös olevansa kannattajien kanssa samaa mieltä siitä, ettei Taylorin pitäisi enää tuomaroida Chelsean ottelussa.

– Olisi ehkä parempi niin. Voin vakuuttaa, että koko pukuhuone, jokainen yksittäinen henkilö, ajattelee (näistä tuomioista) samoin, Tuchel jatkoi.

– En voi ymmärtää, miten ensimmäinen maali ei ole paitsio. Enkä voi ymmärtää, miten pelaajat voivat vetää toisia ihmisiä hiuksista ja pysyä kentällä. Minulla ei ole sanoja sille. Olen utelias mikä selitys tuolle on.

Tuchel nosti myös esiin sen, miten Reece James sai taktisesta rikkeestään keltaisen, kun taas Tottenhamin Pierre-Emerick Hojbjerg ja Rodrigo Bentancur selvisivät hänen mielestään samanlaisista virheistä ilman varoituksia.

Antonio Conte kuittaili somessa

Conte, joka oli ottelun tulokseen ja tuomarityöskentelyyn osapuolista tyytyväisempi, kuittaili Tuchelille sosiaalisessa mediassa ottelun jälkeen.

Tuchel tuuletti Chelsean 2–1-maalia juoksemalla Tottenhamin vaihtopenkin ohitse sivurajaa pitkin kohti Chelsean pelaajia.

Conte tarttui sunnuntai-iltana videoon isoin elein juhlineesta saksalaisesta ja liitti sen yhteyteen vitsikkään uhkauksen.

– On sinun onnesi, etten nähnyt sinua. Olisit ansainnut sen, että olisin kampannut sinut, Conte kirjoitti useiden nauru-emojien kera.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja