Hattutemppu ei riittänyt – Erling Haaland teki Valioliiga-historiaa

Norjan supertähti Erling Haaland viimeisteli lauantaina kauden ensimmäisen hattutemppunsa, kun Manchester City murskasi Fulhamin 5–1-lukemin Englannin Valioliigan neljännellä kierroksella.

Kolmen maalinsa ohella Haaland syötti yhden osuman avausjaksolla, jolloin maalinteossa onnistuivat argentiinalaiskärki Julian Alvarez ja hollantilaistoppari Nathan Aké. Fulhamin ainokaisen teki Tim Ream.

3+1-tehojensa myötä Haaland teki Valioliiga-historiaa. 23-vuotias on ollut nyt osallisena 50 Valioliiga-maalissa nopeammin kuin kukaan muu pelaaja.

39 otteluun hän on tehnyt peräti 42 maalia ja antanut yhdeksän maalisyöttöä. Ennätyksen aiempi haltija Andy Cole rikkoi saman rajapyykin neljä ottelua hitaammin.

Hallitseva mestari City on aloittanut liigakautensa neljällä voitolla ja on sarjakärjessä.

Toinen hattutemppusankari Tottenhamista

Haalandin lisäksi Tottenhamin Son Heung-min oli loistavalla pelipäällä, kun hän teki hattutempun Tottenhamin juhliessa 5–2-voittoa Burnleyn kotikentällä.

Myös Tottenham on pelannut kelpo alkukauden, sillä se on kymmenessä pisteessä ja sarjakakkosena.

Burnley siirtyi Tottenham-ottelun alussa johtoon Lyle Fosterin maalilla. Kotijoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Tottenham oli runsaassa tunnissa 5–1-johdossa. Son laukoi avauspuoliajalla yhden ja toisella puoliajalla kaksi maalia vieraille.

Chelsea vaikeuksissa

Pelaajahankintoihinsa valtavasti rahaa käyttäneen Chelsean vaikeudet jatkuivat, kun joukkue hävisi kotonaan Nottingham Forestille 0–1.

Moises Caicedo siirtyi viime kuussa Brightonista Chelseaan summalla, joka saattaa nousta erilaisten bonusten myötä peräti 115 miljoonaan puntaan eli noin 134 miljoonaan euroon.

Nottinghamin ruotsalaishyökkääjä Anthony Elangan toisen puoliajan alun osuma syntyi Caicedon pallonmenetyksen jälkeen.

Chelsea on kerännyt neljästä pelistään vain neljä pistettä.