Mieletön esitys! 18-vuotias superlupaus nöyryytti Valioliigan ökyseuraa hattutempulla

Valioliiga-lauantain peräti kolmas hattutemppu kävi toteen illan viimeisessä ottelussa, kun Brightonin 18-vuotias hyökkääjälupaus Evan Ferguson upotti Newcastlen isossa 3–1-kotivoitossa.

Ferguson, joka lukeutuu Euroopan lupaavimpiin teinitähtiin, avasi maalihanansa ensimmäisellä puoliajalla. Newcastlen maalivahti Nick Pope torjui eteensä ja Irlannin maajoukkuemies tuikkasi sisään.

Toisella puoliajalla Ferguson maalasi kahdesti rangaistusalueen ulkopuolelta. Ensimmäinen laukaus oli maailmanluokan veto, joka kaarsi vastustamattomasti oikeaan takakulmaan. Seuraava yritys kimposi sisään Fabian Schärin kautta.

Ferguson on vasta neljäs pelaaja, joka on tehnyt Valioliigassa hattutempun 18 vuoden ikäisenä tai nuorempana. Aiemmin siihen ovat kyenneet Michael Owen, Robbie Fowler ja Chris Bart-Williams.

Newcastle sai ottelun lisäajalla vielä myöhäisen kavennusosuman, kun vaihdosta kentälle tullut Callum Wilson upotti pallon maaliin. Brighton kuitenkin voitti pelin 3–1 ja nousi sarjataulukossa neljänneksi.

Saudiomisteinen Newcastle, joka selvisi loistavan viime kauden myötä Mestarien liigaan saakka, on aloittanut uuden sesongin heikosti häviten ensimmäisestä neljästä pelistään kolme.