VAR herätti jälleen närää – Manchester United iski kyseenalaisesta rankkarista: "Häpeällinen tuomio"

Videotuomarointi eli VAR-järjestelmä on herättänyt paljon puhetta jalkapallon Englannin Valioliigassa, ja torstain ottelut lisäsivät kierroksia entisestään.

BBC:n mukaan Valioliigasta myönnettiin, että rangaistuspotkutuomio meni väärin kaikissa torstain kolmessa ottelussa: Manchester Unitedin sekä Southamptonin ei olisi kuulunut saada rankkaria ja Tottenhamin puolestaan olisi.

Aston Villan ja Manchester Unitedin välisessä myöhäispelissä nähtiin kiistanalainen tilanne avauspuoliajalla, kun kotijoukkueen Ezri Konsan katsottiin rikkoneen Unitedin Bruno Fernandesia.

Tuomio säilyi VAR-tarkistuksen jälkeen, ja Fernandes laukoi pallon rangaistuspotkusta maaliin. United nappasi ottelusta 3–0-vierasvoiton. Fernandes sekä Mason Greenwood tekivät avausjaksolla maalin mieheen, ja Paul Pogba viimeisteli loppunumerot toisella puoliajalla.

– Ymmärrän, että Jon (erotuomari Jonathan Moss) teki virheen. Mutta kun se meni VAR-tarkistukseen, en tiedä, mitä he katsoivat. Tämä on häpeällinen tuomio, Villan päävalmentaja Dean Smith sanoi AFP:n mukaan.

Joka tapauksessa Unitedin vire on tällä hetkellä loistava. Joukkue on pelannut kaikki kilpailut mukaan lukien 17 perättäistä ottelua tappiotta.

Manchesteriläisryhmästä tuli samalla ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Valioliigassa neljä peräkkäistä peliään vähintään kolmen maalin marginaalilla.

Tammikuussa Unitediin tullut Fernandes on pelannut huikean kevätkauden ja tehnyt Valioliigassa seitsemän osumaa. Vasta 18-vuotias Greenwood tykitti neljännen maalinsa kolmeen viime liigapeliin.

United on sarjataulukossa viidentenä pisteen päässä Leicesteristä ja kahden pisteen päässä Chelseasta.

Mourinho harmissaan

Muissa torstain otteluissa päädyttiin pistejakoon. Bournemouth–Tottenham päättyi maalittomana ja Everton–Southampton 1–1-tulokseen.

Tottenhamin päävalmentaja Jose Mourinho ruoti tilannetta, jossa joukkueelta jäi rangaistuspotku saamatta, kun Joshua King työnsi Harry Kanea.

– Jokainen tietää, että tuosta olisi pitänyt tulla rangaistuspotku. Ja todella tarkoitan jokaista, Mourinho sanoi.

Southampton sai Everton-pelissä kiistanalaisen rangaistuspotkun, mutta James Ward-Prowse laukoi pallon maalikehikoihin.

Lue myös:

    Uusimmat