Tuo raikas kesätunnelma kotiisi edullisesti

Kesällä vaatteet vaihtuvat kevyempiin, joten mikset raikastaisi myös kotiasi? Muutama muutos tekee ihmeitä tunkkaisenkin kodin ilmapiiriin.

Kesäaikaan paksut materiaalit ja tummat värit eivät houkuttele. Raikkaampi sisustus ei kuitenkaan vaadi ihmeitä, eikä välttämättä kovin ihmeellistä budjettiakaan. Näillä iVillagen-lehden vinkeillä tuot puhtaan kesätuulen ulkoa sisälle.

1. Vältä paksuja petivaatteita

Talvella sängyn on oltava muhkea ja lämmin, mutta kesällä kannattaa valita kevyitä materiaaleja ja vaaleita sävyjä. Esimerkiksi puuvillasatiini tuntuu helteellä mukavan viileältä. Kovilla helteillä paras vaihtoehto voi olla nukkuminen pelkällä lakanalla. Myös tummien koristetyynyjen vaihtaminen heleämpiin väreihin, kuten valkoiseen, vaaleankeltaiseen tai siniseen raikastaa makuuhuoneen yleisilmettä nopeasti, edullisesti ja helposti.

2. Lähde luontoon, sisälläkin

Mikä voisi olla helpompi ja edullisempi kikka kesätunnelman luomiseen kuin kukkakimpun tai muutaman kauniin oksan asettelu maljakkoon? Taita vaikkapa muutama oksa ruusupensaasta ja asettele ne suureen, kirkkaaseen vaasiin. Pohjalle voit lisätä vaikka koristehiekkaa tai rantakiviä. Yksinkertaista, mutta helppoa.

3. Vaihda matot kevyempiin

Paksut matot tekevät huoneesi raskaan oloiseksi ja keräävät itseensä kesäpihoilta kantautuvaa hiekkaa ja multaa. Kääri matot rullalle ja korvaa ne esimerkiksi värikkäillä räsymatoilla. Tai mitäpä jos päästäisit kerrankin kauniin lattiasi parrasvaloihin? Paljaat pinnat avartavat tilaa ja raikastavat huoneittesi yleisilmettä kesällä. Myös siivoaminen helpottuu.

4. Kevennä väripalettia

Onko kotisi valmiiksi täynnä tummia, tunkkaisia värejä? Kokeile yhden seinän maalaamista kirkkaalla ja hempeällä kesävärillä, se keventää kotisi tunnelmaa helposti, eikä maksa paljoa. Yksi seinä on myös helppo maalata halutessa piiloon.

5. Sohvalle uudet vaatteet

Päivitä vanha, uskollinen sohvasi helposti uudella päällisellä. Väri- ja muotovalikoima on kattava, ja uusi verhoilu tapahtuu hetkessä. Kesäiseen tyyliin kuuluvat tietysti raikkaat värit, eikä valkoinen sohvakaan ole kauhistus, kun päällisen voi helposti irrottaa ja pestä.

6. Kokoa kesämuistoja

Löysitkö kauniita kiviä rannalta tai naurattavatko viime kesän lomamuistot vieläkin? Älä jätä kesämuistoja kaappiin, vaan tee niistä kauniita asetelmia ja päivitä seinällä olevat valokuvat nauraviin, kesäisiin lomakuviin. Seinältä kesää viettävät perheenjäsenet saavat hymyn huulille ja luovat positiivista tunnelmaa.

7. Hanki näköalapaikka

Älä jätä ikkunapaikkoja tyhjäksi, vaan siirrä vaikkapa suosikkituolisi tai ruokapöytä ikkunan viereen. Pienellä ahkeroinnilla muutat koko huoneen ilmeen ja saat nauttia kesäisestä maisemasta myös sisällä.

8. Älä unohda valoa!

Vaikka Suomen kesä on valoisaa aikaa, usea koti kärsii pimeistä eteisistä ja kulkukäytävistä. Hanki lisävaloa sinne missä sitä tarvitaan ja huolehdi, että lamput vaihdetaan tarvittaessa uusiin. Kodin tunkkaisempiin paikkoihin voi myös lisätä tunnelmaa nopeasti esimerkiksi värikkäillä tauluilla ja vaaleilla väreillä. Esimerkiksi eteismaton päivittäminen tummasta vaaleaksi tekee jo ihmeitä, eikä maksa paljoa.

MTV3/ home.ivillage.com

Kuvat: Colourbox, SXC

Lue myös:

    Uusimmat