Tuntemattomat pojat löivät Samin 12-vuotiaan pojan tajuttomaksi kauppakeskuksessa – "Jos olisi osunut toiseen kohtaan..."

Sami Nurmiston 12-vuotiaan pojan ystävänpäivä päättyi ikävästi, kun vanhemmat pojat löivät tämän tajuttomaksi kauppakeskus Ainoassa Espoon Tapiolassa. 

Nurmiston tietojen mukaan hänen pojalleen oli tullut suunsoittoa muutamaa vuotta vanhempien, ilmeisesti yläasteikäisten poikien kanssa. Pojat olivat entuudestaan tuntemattomia.

Tilanne oli edennyt takaa-ajoksi, jossa yksi pojista oli saanut Nurmiston pojan kiinni Fazer-kahvilan kohdalla ja lyönyt tätä kerran nyrkillä ohimoon. Tapaus sattui sunnuntaina noin kello 14.

Poika oli isän käsityksen mukaan "ottanut lukua" ja tältä oli silmän viereen osuneen lyönnin vuoksi mennyt näkö toisesta silmästä parinkymmenen minuutin ajaksi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vahvistaa, että alaikäiseen lapseen on kohdistuntut epäilty pahoinpitely Espoon Tapiolassa sunnuntaina 14.2. Kyse on Nurmiston pojan tapauksesta.

Selvisi isolla mustelmalla

Poika kiidätettiin päivystykseen Jorviin, jossa tällä ei onnekkaasti todettu pysyviä vaurioita. Poika pääsikin tänään normaalisti kouluun, vaikkakin valtava mustelma ohimonsa vieressä. Lyönnin seuraukset olisivat voineet olla vakavammatkin.

– Jos olisi osunut vähän toiseen kohtaan, Nurmisto pohtii MTV Uutisille.

– Kaatumisessakin olisi voinut käydä vielä pahemmin.

Uskoo valvontakameroiden tallentaneen tapahtumat

Pojat pakenivat isän tietojen mukaan paikalta hänen poikansa kaaduttua maahan. Hän on kuitenkin toiveikas, että tapaus selviää, sillä hän huomasi myöhemmin tapahtumapaikkaa katsellessaan siellä olevan paljon valvontakameroita.

Hänen käsityksensä on, että kauppakeskuksisssa säännöllisesti aikaa viettävät nuoret ovat lisäksi esimerkiksi vartijoille ulkonäöltään jo tuttuja. 

Poliisi kertoi tänään tiedotteessaan, että poliisipartio on ollut tapahtumapaikalla, ja alle 15-vuotias tekoon epäilty on poliisin tiedossa. 

Nurmiston poika selvisi onnekkaasti välikohtauksesta vähemmin vammoin, mutta tapaus voi silti olla kolaus esimerkiksi turvallisuudentunteelle.

– Varmasti pitkällä tähtäimellä isommat kolhut ovat henkisiä pikemminkin kuin fyysisiä, Nurmisto toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat